audi airbus italdesign drone flyvende bil

Audi og Airbus arbejder på flyvende bil

I fremtiden vil eldrevne og flyvende droner kunne bidrage til at løse op for noget af den værste trængsel i storbyer

25. marts 2018 af Steen Bachmann

På udstillingen i Genève præsenterede Audi, Italdesign og Airbus deres seneste forslag til en flyvende bil. 

"Pop.Up Next" er et eldrevet, fuldautomatisk fartøj til horisontal og vertikal mobilitet. I fremtiden vil sådan et køretøj hurtigt og bekvemt kunne transportere folk i byerne enten på vejen eller i luften og herved samtidig kunne løse trafikproblemer. 

Indvendigt dominerer en 49-tommers skærm, mens interaktion mellem mennesker og maskine udføres ved tale- og ansigtsgenkendelse, eye-tracking og en touch-funktion.

Den ultralette, to-personers kabine kan enten tilsluttes til et bilmodul eller til et flymodul. Audi støtter projektet med knowhow om batteriteknologi og automatisering.

"Kreativitet er nødvendig i forhold til at kombinere nye mobilitetsbegreber for byer og folks forskellige behov. Italdesign står for innovative teknologier og radikale prototyper, og Pop.Up Next er en ambitiøs vision, der permanent kan ændre vores byliv i fremtiden," vurderer Bernd Martens, Audi AG bestyrelsesmedlem samt formand for Italdesign.

audi airbus italdesign drone flyvende bil

Italdesign udvikler fremtidsbaserede køretøjskoncepter til Audi og kunder over hele kloden. 

"Vi er stolte af at samarbejde med Airbus, der er førende inden for luftfartsindustrien, for at undersøge løsninger for fremtidig mobilitet," siger Jörg Astalosch, administrerende direktør for Italdesign.

Han ser Pop.Up Next som et fleksibelt on-demand-koncept, der kunne åbne mobiliteten i den tredje dimension til folk i byerne. 

Italdesign benytter sig af et netværk af byer, universiteter og forskellige interessenter for bedre at forudse mobilitetens fremtid i byer. En første version af Pop.Up havde allerede premiere på Genève Motorshow for et år siden.

Pop.Up Next er væsentligt lettere end sin forgænger, og interiøret er blevet redesignet. 

Vi følger sagen og HAR spurgt, om de giver en tur. De skal dog lige have bilen/dronen til at flyve først, inden de tager passagerer med, lyder det.

audi airbus italdesign drone flyvende bil

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...