Audi E-tron GT

Wow! Nu køres de sidste testkørsler af Audi's version af elbilen Porsche Taycan

Audi e-tron får snart selskab af e-tron GT – en elektrisk sedan, som netop er blevet spottet under testkørsel et sted i Nordsverige. Se den her!

16. marts 2020 af Christian Birkekvist
Audi E-tron GT

Den elektriske sedan fra tyske Audi blev første gang præsenteret som konceptbil i 2018. GT’eren er bygget på samme platform som Porsche Taycan. 

Nu er elbilen blevet spottet i sneen et sted i Nordeuropa. Konceptbilen bød ikke på de vilde overraskelser, men lad os se, hvad Audi har i ærmet nu.

Audi E-tron GT

Der er lavet små ændringer

Under forklædningen gemmer der sig nogle konventionelle dørhåndtag, som får GT’eren til at virke mindre strømlinet i forhold til konceptbilen. Hjulene er heller ikke lige så slanke som konceptbilens, og spejlene er groet en smule, men det er mindre ændringer. Det generelle indtryk er, at modellen forbliver tro med konceptbilen fra 2018. 

Vil du læse om flere af fremtidens biler, så husk at aktivere dit abonnement på Bil Magasinet i dag. Du kan gøre det lige hér, og det tager kun 2 minutter. 

Snefræseren, som vi ser på billederne, ser ud til at være tæt på produktionsklar med de endelige forlygter, baglygter og spoiler. GT’eren har ligesom Taycan’en opladningsport både for og bag, så den kan få strøm i begge ender.

Audi E-tron GT

Hurtig opladning og massive overarme

Konceptbilen fra 2018, der havde firehjulstræk, hentede sine kræfter to elmotorer - én til hver akse - der sammen ydede 582 hk. Den klarede turen fra 0-100 km/t på lige omkring 3,5 sekunder, og turen fra 0-200 km/t tog kun 12 sekunder. Med tiden ville man ramme den elektronisk begrænsede topfart på 240 km/t. 

Takket være konceptbilens 90 kWh batteri, kunne den tilbagelægge mere end 400 kilometer efter WLTP-cyklussen. 800-volt systemet gjorde det muligt, at oplade batteriet til 80 % på 20 minutter, hvilket var nok til en rækkevidde på 320 km.

Audi E-tron GT

De påbegynder produktionen mod slutningen af året

Vi forventer at Audi præsenterer deres E-tron GT på biludstillingen i Los Angeles til november. Den tyske bilfabrikant vil påbegynde produktionen af GT’eren mod slutningen af året og efterfølgende levering til kunderne i begyndelsen af næste år. 

Vil du læse om flere af fremtidens biler, så husk at aktivere dit abonnement på Bil Magasinet i dag. Du kan gøre det lige hér, og det tager kun 2 minutter. 

Prisen er endnu ukendt, men beløbet er højst sandsynligt noget lavere end Taycan’en.

Audi E-tron GT
Audi E-tron GT
Audi E-tron GT

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...