Audis stand på IAA 2013 i Frankfurt.

Audi bygger kæmpe hal til Frankfurt-udstillingen

De tyske bilfabrikker konkurrerer om at have de største og mest spektakulære stande på IAA-biludstillingen i Frankfurt

2. september 2015 af Bil Magasinet

De tyske bilfabrikker konkurrerer om at have den flotteste, største og mest spektakulære stand på den internationale biludstilling (IAA) i Frankfurt, der afholdes hvert andet år.

Til 2015-udgaven, der åbner om tre uger, er Audi ved at bygge et multimedialt oplevelsesrum med fokus på fire emner; Audi Sport, quattro, Audi Technologies og Audi ultra. Til det formål opfører koncernen en midlertidig bygning på messeområdet i Frankfurt.

Det centrale element udgøres af premieren på den nye Audi A4.

"Vi har aldrig før udviklet et messekoncept så tematisk stringent som dette. VI har aldrig før kunnet forklare innovationerne fra Audi så detaljeret som på IAA 2015. Og samtidig giver vi vores besøgende endnu flere oplevelser end nogensinde før. Denne forbindelse er enestående", siger Luca de Meo, som er øverste chef for salg og marketing hos AUDI AG.

Indgangen til Audi bygningen er startstedet for den såkaldte "Experience walk", der som et rum i rummet går rundt om biludstillingen inde i bygningen.

Den ca. 100 meter lange rute fører de besøgende gennem de fire centrale emner: motorsports-DNA'et fra sub-mærket Audi Sport, innovationsporteføljen med navnet "Audi Technologies" fra Audi virtual cockpit til laserlys, effektivitetsteknologierne fra Audi ultra og quattro-firehjulstrækkets succeshistorie.

Publikum kommer gennem en oplevelsetur fra det minus 21 grader kolde quattro-isrum til det holografiske vindue, som via såkaldt augmented reality forbinder digitalt indhold omkring Audi teknologierne med de fysisk udstillede biler.

Den nye Audi A4 er placeret på en drejelig platform midt i bygningen, som er en del af et overdimensioneret kompas. Når kompasset drejer mod et af de fire verdenshjørner, skifter udstillingens mediemæssige show mellem de fire emneuniverser.

Audi e-tron quattro concept viser også vej ind i fremtiden: Den sportslige SUV giver en forsmag på mærkets første masseproducerede elbil, og den vil i Audi bygningen på IAA for første gang blive vist for offentligheden.

Den treetagers midlertidige messebygning opbygges på et grundareal på 70 gange 55 meter på det centralt placerede udendørs Agora-areal på messeområdet i Frankfurt. Byggeriet gik allerede i gang i midten af juli, og i alt bliver der lagt mere end 200 km kabel og opført knap 700 kvadratmeter LED-flade. Udstillingsområdet inde i bygningen vil have plads til 33 biler.

AUDI AG har udført konceptueringen og implementeringen af IAA-repræsentationen i samarbejde med Schmidhuber+Partner GbR og Mutabor Design GmbH.

I 2013 bød Audi mere end 800.000 besøgende velkommen og modtog blandt andet prisen det gyldne søm fra Art Directors Club i Tyskland.

I 2015 vil den 66. udgave af IAA åbne dørene for publikum fra 19.-27. september. Bil Magasinet dækker udstillingen på bilmagasinet.dk og på facebook.com/bilmagasinet.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...