Ladestationen er opbygget af container-kuber, så den kan flyttes på et par dage.

© Audi AG

Audi åbner ladestation til elbiler, hvor man kan bestille tid for at undgå at holde i kø

Pilotprojektet i Nürnberg åbner i dag med har tidsreservation via Audi-appen og en lounge, hvor man kan arbejde under opladningen

23. december 2021 af Steen Bachmann

Audi åbner i dag 23. december den første ladestation med reserverbare ladepladser. Det sker i Nürnberg, hvor Audi charging hub angiveligt er det første ladekoncept af sin art i verden. 

Lynladestationen med reserverbare ladepladser er tiltænkt elbilejere, der ikke har nogen lademuligheder derhjemme. Desuden er den beregnet til at betjene den fremtidige spidsbelastning for opladning i byer.

"Vi skal hen, hvor vores kunder ikke nødvendigvis vågner om morgenen med en fuldt opladet elbil, og samtidig tænker vi på det stigende behov for opladning i fremtiden," siger Ralph Hollmig, Audi charging hub projektleder.

© Audi AG


Mobil Audi-ladestation

Audis ladehub er funderet på kuber, der kan samles og skilles ad igen på få dage. Container-kuberne giver to lynladepunkter for hver enhed og kan kombineres i forskellige konstellationer. 

Brugte og istandsatte lithium-ion-batterier - såkaldte second-life-batterier – fungerer som strømlager. Det sparer omkostninger og ressourcer, så man undgår højspændingskabler og dyre transformere. 

Det er meningen, at hub'en hurtigt skal kunne flyttes til steder, hvor elnettet ikke er tilstrækkeligt.

Med et 2,45 MWh mellemlager har ladestanderne i Nürnberg kun brug for en 200 kW grøn strømforbindelse til det allerede tilgængelige lavspændingsnet, hvilket er tilstrækkeligt til at drive Audi ladehubben. 

De 200 kW er nok til løbende at fylde lagermodulerne. Solpaneler på taget giver desuden op til 30 kW grøn energi. Kunder kan lade elbiler op med op til 320 kW effekt på seks ladepunkter. Der kan i alt oplades ca. 80 køretøjer om dagen uden at nå grænserne for energilagringssystemets kapacitet kombineret med navets 200 kW strømforsyning.

Audi-kunder kan bruge den nye reservationsfunktion i myAudi-appen. Autentificeringsprocessen foregår automatisk via krypteret kommunikation, så snart ladekablet er tilsluttet bilen. 

Lån en el-scooter 

Audi vil undersøge, på hvilke tidspunkter af dagen anlægget er særligt hyppigt brugt. Det sker for at kunne andre tjenester som udlånsservice til el-scootere, information om forskellige Audi-produkter, prøvekørsler, just-in-time levering af mad, mobil bilpleje etc.

Loungen er på omkring 200 kvadratmeter og med udvendig terrasse.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...