Audi A8 TFSIe plugin pris
© Audi

Vil du have luksusbil til under 1 mio. kr.? Så er det nu, du skal slå til!

I en tid med krig, forsynings- og energikrise har man ikke nødvendigvis lyst til at handle topmodeller - medmindre, de er så billige som A8 PHEV

5. marts 2022 af Frederik Hauschildt

Audi A8 koster under 1 mio. kr.

Da vi sidste år kørte Audi A8 L i Bil Magasinet var konklusionen ikke entydig. Bilen er fantastisk i alt sit virke, men med et CO-udslip på over 50 g/km var selv plugin-hybriden offer for en heftig omgang afgifter. 

Kort tid efter debuterede Audi et facelift til føromtalte plugin-hybrid, og annoncerede, at udledningen ville være presset under den magiske grænse, og derved udløse en afgiftsrabat.

Nu har vi så førnævnte pris: Audi A8 starter fra 979.990 kr., får en samlet ydelse på 462 hk og udleder CO2 á 42 g/km. Du kan trille knap 60 km på el og oplade det 17,9 kWh litiumbatteri på 2,5 timer i en hjemmelader.

Hvis du vil have den lange version, som vi testede sidste år, så nyder den også godt af at være et lav-emissionskøretøj. Startprisen er 1.009.990 kr.

Audi A8 TFSIe plugin pris
© Audi

Billigste i sin klasse

Audi A8 er Audi's topmodel, og ligger sig således i klasse med modeller som Mercedes' S-klasse og BMW's 7-serie.

Mercer'en starter på 1.3 mio. med opladningsteknik, og er således dyrere med en vis margen. BMW'en var tidligere ude med den lave udledning, men prisen på 745e er også marginalt højere, og starter fra 980.355 kr. - altså en merpris på 365 kr. Her er ydelsen dog på knap 400 hk, og BMW'en trækker kun på baghjulene - A8 kommer standard med Quattro firehjulstræk.

Fælles for alle tre kæmper er, at de er udstyret med sekscylindrede benzinmaskiner, der komplimenteres af el, og at de udleder under 50 g/km af CO2. 

Audi A8 TFSIe plugin pris
© Audi

Opdatering på teknologi

Faceliftet til Audi A8 medbringer også en række teknologiske spidsfindigheder. Tag eksempelvis forlygterne, der består af ca. 1.3 mio. små spejle, der i praksis fungere som pixels. De kan slukkes og tændes, så A8 kan dirigere lyset derhen, hvor den vil: Eksempelvis som et lystæppe, der kun fremhæver én relevant kørebane af gangen.

Her er også nyheder for passagererne: På bagsiden af forsæderne sidder et sæt nye 10,1" HD-skærme, og under dem, en indbygget fodmassage, hvis du vælger det. Du kan naturligvis også tilkøbe en køleboks med minibar, så du altid har bobler ved hånden.

Audi A8 TFSIe plugin pris
© Audi

V8'eren forbliver

Mens man langsomt går mod downsizing og elektrificering, så forbliver en del af den sidste bastion stadigvæk umiskendeligt benzindrevet. Både Mercedes og BMW tilbyder versioner af deres topmodeller, der kører på otte eller flere cylindre, og Audi gør det samme.

W12-motoren er ikke længere på programmet, og du kan ej heller få en V8 i Audi A8. I stedet skal du op i sportsvarianten, S8, der starter på 2.564.991 kr., yder 571 hk og udleder op til 266 g/km.

I den såkaldte A8 TFSIe, er motoren den samme 3,0-liters V6'er, der sidder i Q7 TFSIe, og en neddroslet version af den, der sidder i Audi RS4.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...