Hele Audi A5-familien har fået et ansigtsløft

Audi A5 Sportback, A5 Coupé og A5 Cabriolet er lige blevet lidt friskere at se på. Derudover har de fleste modeller fået mildhybridteknologi, der skal øge komforten og reducerer brændstofforbruget,

Audi A5 som vi kender den idag, kom på markedet i 2016, og nu har Audi givet bilens eksteriør en kraftig opdatering - især på fronten.

Alle karrosseri- og motorvarianter af A5 har forlygter med LED-teknologi som standardudstyr. Som overbygning fås desuden Matrix-LED-forlygter med LED-baglygter med dynamisk blinklys.

En anden nyhed er konceptet for udstyrslinjerne. Når det gælder det udvendige design, fås to udstyrsversioner i Danmark – advanced og S line – og dertil kommer det selvstændige look på S-modellerne og A5 Cabriolet. Derudover kan Audi A5 leveres i12 forskellige farver, herunder den nye farve distriktgrøn metallak.

Nyt infotainmentsystem

En anden nyhed er det nye MMI touch-infotainmaintsystem. En 10,1” touchdskærm afløser den hidtidige dreje-/trykknap. Navigationssystemet byder på nye intelligente funktioner og kommer med forslag til ruter på baggrund af de kørte strækninger.

Stærk og effektiv drivlinje

Når den nye Audi A5 introduceres i Danmark vil de fleste motorvarianter være udstyret med et mildhybridsystem (MHEV). En remstartergenerator, som er forbundet med krumtapakslen, genindvinder energi ved opbremsning og gemmer energien i et kompakt litium-ion-batteri. 

I de 4-cylindrede motorer er MHEV-systemet integreret i bilens 12 V-ledningsnet, og i S-TDI-modellerne er det integreret i et nyt 48-volts primært ledningsnet. Alle motorer overholder udstødningsnormen Euro 6d-temp.

Det er ikke muligt at få Audi A5 med manuelt gear. Alle A5-modeller er enten udstyret med en 7-trins S tronic eller en 8-trins tiptronic automatgearkasse. Firehjulstræk fås som ekstraudstyr til de mellemste motorer og er standardudstyr i forbindelse med de kraftigste motorer.


Audi A5 Cabriolet

Som alle andre Audi modeller med åbent tag er A5 Cabriolet udstyret med en klassisk stofkaleche. Det er en akustikkaleche, som åbnes fuldautomatisk på 15 sek. ved hastigheder på op til 50 km/t. Målrettede forstærkninger giver karrosseriet stor stivhed. Bagagerummet i den firepersoners bil rummer 370 l, når kalechen er lukket, og splitbagsæderne kan klappes frem separat.

Hvornår kommer Audi A5 til Danmark?

I Danmark introduceres Audi A5 i starten af 2020. Der er endnu ikke danske priser, ligesom udbuddet af udstyr heller ikke er fastlagt.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...