Audi A3 Limousine

Nu er Audi klar med den nye A3-variant, som har fået tilnavnet limousine

Anden generation af Audi A3 Limousine er på vej til Danmark. Den byder på meget af det samme indhold som den nye A3 Sportback, der blev præsenteret tidligere på året, bare i en anderledes indpakning.

29. april 2020 af Christian Birkekvist
Audi A3 Limousine

Audi forsøgte tidligere på året at sparke døren ind med 4. generation af A3. Men det nyeste skud på stammen ligner umiskendeligt det gamle hak, der blev sat for 8 år siden, og derfor ramte sparket os nok nærmere som et forsigtigt bank på døren. 

Tyskerne er dog ikke lige sådan at slå ud. Derfor prøver de igen - denne gang med 2. generation af A3 Limousine. Den kompakte firedørs model byder på meget af det samme som Sportback'en.

Læs mere om modellen i et fremtidigt nummer af Bil Magasinet, som du kan bestille abonnement på lige hér!

Audi A3 Limousine

Mere aerodynamisk

Den nye A3 Limousine drager fordel af en højere bagende sammenlignet med forgængeren såvel som en stor diffusor. A3 Limousine 35 TDI med 150 hk når en Cd-værdi på 0,25, som er 0,04 Cd-point bedre end forrige generation. 

Køleluftindtaget er kontrolleret med to elektrisk aktiverede luftspjæld. De regulerer luftstrømmen, når du kører. Luftmodstanden reduceres af undervognsbeklædningen, de udvendige spejle med forbedret aerodynamik og den aktive bremsekøling.

Audi A3 Limousine

2. generation er vokset

Sammenlignet med forgængeren er den nye generation groet med 4 centimeter i længden, 2 centimeter i bredden og 1 centimeter i højden, så den nu er 4,50 meter lang, 1,82 meter bred og 1,43 meter høj. Og så er den 15 centimeter længere end Sportback’en. 

Foran er hovedhøjden øget med 2 centimeter, fordi førersædet har fået en lavere position. Bagagerummet er med sine 425 liter uændret. 

Audi A3 Limousine

Digitalt kørelys

Foran har tyskeren en stor Singleframe med honeycomb grill. Forlygterne er trapezformet. Taglinjen skråner ned fra B-stolpen – ligesom på en coupé – og slutter i en spoiler på bagklappen. Spoileren kan tilvælges i carbon. 

I den mest avancerede version med Matrix LED-teknologi sidder her det nye digitale kørelys, der består af en 15 LED segmenter i en pixelmatrix. Segmenterne kan aktiveres individuelt og give forskellige versioner af A3 Limousine en specifik signatur. 

Audi A3 Limousine

Rammer Danmark til sommer

Audi A3 Limousine rammer de danske forhandlere sammen med A3 Sportback i løbet af sommeren 2020. Standardudstyr og designlinjerne Attitude, Prestige og S line fra A3 Sportback vil også være gældende for A3 Limousine. 

Foreløbigt er der ikke nogen danske priser, men som udgangspunkt vil merprisen for A3 Limousine være ca. 10.000 kr. i forhold til en tilsvarende A3 Sportback.

Læs mere om modellen i et fremtidigt nummer af Bil Magasinet, som du kan bestille abonnement på lige hér!

Audi A3 Limousine

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...