Aston Martin benzin 2020 frem
Aston Martin DBX

Er et fremragende eksemplar på at Aston Martin går sin egen vej.

© Søren Juul

Aston Martin: "Vi slipper aldrig benzin!"

Bestyrelseformand for Aston Martin, Lawrence Stroll, forklarer, at Aston Martin aldrig vil give slip på forbrændingsmotoren

9. december 2020 af Frederik Hauschildt

"Der vil altid være entusiaster"

Det var, hvad Lawrence Stroll sagde til Future of the Car-topmødet fornylig. Til de bilentusiaster vil Aston Martin nemlig fortsat levere biler. Udtalelsen kommer formodentlig som reaktion på den britiske lovgivning, der skal ulovliggøre salget af udelukkende forbrændingsmotoriserede biler allerede i 2030.

Stroll tror ikke selv på, at verden kan være foruden nye forbrændingsmotorer allerede i 2030, og derfor står han ved hans udtalelser. 

Omkring fremtiden efter 2030 kunne Stroll ikke sige meget. "Det er på den anden side af den horisont, jeg måler efter," udtalte Aston Martins formand.

© Aston Martin

Forbliver ikke udelukkende benzin

Samtidig med de høje løfter, så udvikler mærket en masse hybrid- og elbilsløsninger til fremtiden. Aston Martin er allieret med Mercedes-Benz, som både donerer elektrisk og forbrændingsbaseret maskineri til de engelske sportsvognsfabrikanter. 

Som noget nyt skal Aston Martin have specialbygget motorer fra AMG frem for de nuværende, helt-igennem AMG V8-motorer, der bruges i nogle Aston Martin.

Udover dette, så har Stroll også taget fat i tøjlerne for elbilsfirmaet, der indtil for nyligt skulle hedde Lagonda.

"Det er en Aston, så vi kalder det en Aston," Siger Stroll, der vil forsøge at bibeholde Aston Martins brand-værdi, når mærket i fremtiden tager et spring ud i det elektriske.

Aston Martin 2020 EV elektrisk bil
Aston Martin Rapide E

er ét af mærkets bud på en EV.

© Aston Martin

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...