Aston Martin DBS Zagato DB4 GT Zagato

Slagtilbud: Få to unikke Aston Martin'er til blot 49 mio. kr.

Aston Martin og Zagato lancerer uadskillelig duo. Hvis du vil have den ene, så må du købe den anden med - der er ingen vej uden om.

7. august 2019 af Mikkel Thomsager
Aston Martin DBS Zagato DB4 GT Zagato

I juni viste Aston Martin for første gang den genskabte DB4 GT Zagato. Nu meddeler Aston Martin, at modellen, der skal produceres i 19 eksemplarer, sælges i en pakke af to biler, til en samlet pris af seks mio. engelske pund svarende til 49 mio. kr.

Den anden bil i pakken, er en nydesignet Aston Martin DBS Superleggera med Zagato-karrosseri.

Zagato har en lang tradition for at lave særlige udgaver af Aston Martin-modeller. Zagato-versionen af DB4-modellen kom i 1960, og det er denne model Aston Martin genoptager produktionen.

Må ikke køre på offentlig vej

De 19 biler, Aston Martin vil producerer, er således ikke replika-modeller, men fortsættelses-modeller (continuation), som er fulstændig mage til de oprindelige biler inklusive en eksakt kopi af den 6-cylindrede rækkemotor.

Problemet med Continuation-modeller er, at det bliver vurderet som en ny bil, og her lever DB4 GT Zagato ikke op til sikkerhed- og miljøkrav. Derfor er det ikke muligt at indregistrere bilen til kørsel på offentlig vej. 

Aston Martin DBS Zagato DB4 GT Zagato

Først klar i 2022

Som om det ikke er unikt nok, så bliver den genopstandne DB4 Zagato kun solgt i pakker, med en ny Aston Martin Zagato-bygget på Aston Martins nye DBS Superleggera, som til gengæld kan registreres over hele verden.

Den nye DBS Zagato er designet i et samarbejde mellem Zagato og Aston Martin, og den får flere unikke detaljer. Taget er således udført i ét stort stykke kulfiber, der går fra forruden til bagsmækken uden at efterlade hul til en bagrude. Bakspejlet er således et kamera-system.

Endnu mere speciel er grillen, der består af 108 små vendbare kulfiber-stykker, som er lukkede når bilen holder stille, mens som åbner, når bilen kører. Både den avancerede grill, og hele bilens udtryk efterlader ingen tvivl om bilens slægtskabt med Zagato's design-tradition.

Mens den første DB4 Zagato Continuation er færdigproduceret, så er den første DBS Zagaoto først klar til levering i 2022.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...