© bilmagasinet.dk

Pris på Aston Martins mikrobil: 650.000 kr.

Første eksemplarer af lille Cygnet er nået de tyske forhandlere af specialbiler

9. januar 2011 af Steen Bachmann

Cygnet er en 299 cm lang mikrobil, der begynder sit liv som en Toyota iQ og bliver bygget om til en Aston Martin. Den danske importør har ikke nogen idé om prisniveauet for bilen, der vil kunne fås herhjemme sidst i 2011, men tyske priser giver nu et hint.

De første biler står til 35.000 euro på gaden i Tyskland eller 29.412 euro som eksportpris, altså uden tysk moms og afgifter. Det er 220.000 kr., hvilket med danske afgifter og fradrag for det meget lave brændstofforbrug vil betyde en pris på ca. 650.000 kr. på danske plader.

Aston Martins specialister i interiør-afdelingen piller alt ud af kabinen i Toyota iQ og lader kun sædeforankringer, airbags, sikkerhedsseler og ratstamme være urørt. De monterer tykt læder af første kvalitet i nuancer efter køberens ønsker på stole, paneler, døre og rat, alcantara på kabinens himmel. Her monteres aluminiumsdetaljer i kabinen i samme stil som i mærkets større biler.

© bilmagasinet.dk

Navigationsanlægget er af en type, der kan tages med ud i storbyen, når bilen parkeres, og her er udstyr som cd/radio med Bluetooth og stik til alle formater af musik, multifunktionsrat, alarm, nøglefri adgang, tonede ruder, aut. nedblændeligt bakspejl m.m.

Udenpå er her blandt andet kølergrill i aluminium, xenonforlygter og LED-baglys.

Motoren rører Aston Martin ikke ved: Det er Toyotas 1,33-liters benziner med variabel ventilstyring og 98 hk ved 6.000 o/min, hvilket giver en EU-snit på 20,4 km/l og et CO2-udslip på 113 g/km. Transmissionen er 6-trins manuel eller trinløs (Multidrive). Formålet med Cygnet er at sænke Aston Martins gennemsnitlige CO2-udledning.


Se annoncen for Aston Martin Cygnet fra den tyske forhandler.


© bilmagasinet.dk

Toyota iQ 1,33 i dyreste udstyrsniveau og med tofarvet Premium-læderkabine koster til sammenligning 240.000 kr. i Danmark.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...