© RM Sotheby's

Nye eksemplarer på vej: Aston Martin giver nyt liv til knap 60 år gammel superbil

Aston Martin genoptager produktionen af DB4GT. Bilerne bliver magen til dem, der forlod fabrikken tilbage i 1959 – bare med en lidt kraftigere motor.

14. december 2016 af Mathias Brandt

Da Aston Martin præsenterede den gudesmukke Aston Martin DB4GT i 1959, var det en smuk videreudvikling af den eksisterende DB4, der tog folk med storm.

Aston Martin havde arbejdet meget med at forbedre karossen, og DB4GT blev omdannet til en 2-personers bil – frem for den almindelige DB4’ers fire sæder. Derudover var den 3,7-liters rækkesekser også optimeret. Det betød, at da selveste Sir Stirling Moss første gang deltog i et løb på Silverstone, vandt han løbet.

Over en periode fra 1959 til 1963 byggede Aston Martin i alt 75 DB4GT'ere. Af dem var otte i en såkaldt Lightweigt-udgave.

Det er udfra disse otte Lightweight-modeller, at Aston Martin nu bygger 25 nye biler. Aston Martin har passende valgt at kalde dem DB4GT Continuation. Med udgangspunkt i de gamle tegninger og håndværk, vil Aston Martin forene gammel og ny teknik for at kreere en bil med samme autencitet, som da den forlod fabrikken i Newport Pagnell i England tilbage i begyndelsen af 60'erne.

Hjertet i den “nye” DB4GT bliver en opdateret 3,7-liters rækkesekser, som leverer imponerende 340 hestekræfter. De bliver sendt ned i asfalten via en 4-trins manuel gearkasse og sikret maksimal kræftoverførsel med en Limited-slip differentiale.

For at understrege autenciteten har Aston Martin også valgt at genoptage stelnummerkoden, hvor den slap tilbage i 1963, og produktionen bliver genoptaget på samme fabrik, der producerede dem for snart 60 år siden. Fabrikken i Newport Pagnell har ellers stået stille, siden den sidste Aston Martin Vanquish S forlod fabrikken i 2007.

Køb bilen og få gratis bane-adgang

Der er selvfølgelig en lille hage ved de nye DB4GT Continuation. Den kan nemlig ikke indregistreres, så den bliver udelukkende produceret som banebil. 

Men Aston Martin sørger selvfølgelig for, at du som kommende ejer vil få rigeligt med banetid. Når du køber en af de nye modeller, køber du samtidig adgang til et to-årigt bane-program. Her sørger Aston Martin for at tage dig og din bil med rundt på verdens vildeste racerbaner. 

Til disse arrangementer stille Aston Martin selvfølgelig et topprofessionelt team til rådighed for dig. Det inkluderer også nogle af verdens bedste racerkører, såsom Le Mans-vinder Darren Turne, som vil agere instruktør for dig, så du kan få maksimalt ud af din investering.

Aston Martin forventer at kunne levere de første DB4 G.T til næste efterår. Prisen siger de desværre ikke noget om, men billig bliver den helt sikkert ikke.

Jaguar har også bygget en ny "gammel" bil - den kan du læse om her

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.