Ny Aston Martin Vantage skriggrøn

Ny Aston Martin Vantage bliver revet væk hos forhandlerne

Med en efterspørgsel de fleste bilproducenter kun kan drømme om, er Aston Martin´s nye Vantage stort set udsolgt for 2018 godt en uge efter premieren.

30. november 2017 af Jesper Kruuse-Jensen

Nyeste skud på stammen fra Aston Martin er allerede en salgsmæssig succes, og Aston Martin Vantage ser dermed ud til at leve op til forgængerens fine salgstal. 

Allerede en uge efter lanceringen er 80 pct. produktionen for 2018 udsolgt. Det oplyser Aston Martin's administerende direktør Andy Palmer, til Bloomberg. Han vil ikke oplyse den eksakte mængde biler, de har planlagt for 2018, men understreger, at salget går strygende. 

Designet af danske Henrik Fisker blev forrige model af Aston Martin Vantage fra 2005 den mest solgte model i firmaets historie. Volumenmodellen har dermed været stærkt medvirkende til at sikre et overskud på bundlinjen hos den britiske sportsvognsproducent for første gang siden 2008.

Bidragende til de sorte tal på bundlinjen er også Aston Martin DB 11, Vanquish og de ekstremt dyre specialudgaver fra Zagato samt Aston Martin Vulcan.

Den nye Vantage ligner på mange måder en klassisk Aston Martin med et design bestående af bløde linjer og en lang kølerhjelm, som vi også kender det fra den næsten nye DB 11. Den ydre elegance fremstår altså intakt, men teknisk har der sneget sig en tysk nisse ind i maskineriet, som har pillet ved hjertet i den britiske sportsvogn. 

Aston Martin Vantage forfra 2018
Tyskerne kommer


Aston Martin Vantage skriggrøn 2018

Motoren er nemlig hentet fra AMG, og vi har tidligere stiftet bekendtskab med den i bl.a. Mercedes-Benz AMG C63 S coupé, Mercedes-Benz AMG E63 S og den nye Mercedes-Benz AMG S63. Det er muligvis en af de bedste trykladede motorer i verden, som samtidigt har beholdt det dybe brøl, som vi kender fra AMG-motorer.  

I Aston Martin Vantage kommer ydelsen til at ligge på 510 hk præcist som i C63 S. Det er 12 hk færre end i den direkte konkurent Mercedes AMG GT S, som også er lidt billigere.

Vores gæt er, at klassiske Aston Martin dyder plus tysk power har ramt plet hos de potentielle kunder. Hvis den nye Vantage kører ligeså godt, som den ser ud, ser vi ingen grund til at salgstallene for den nye Vantage aftager lige foreløbigt.

Aston Martin Vantage

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...