Aston Martin DBX

Mercedes sidder nu på 20 procent af Aston Martin

Større tysk ejerandel skal sikre Aston Martins fremtid, lyder forklaringen

4. november 2020 af Bjørn Skjærup


Aston Martin-modeller bruger i dag Mercedes-teknologi i form af en 4-liters V8'er med biturbo og soft- og hardware i i kabinen. Nu binder den britiske bilfabriks sig endnu tættere til stjerne-emblemet fra Stuttgart skriver Boosted.

Mercedes-Benz vil nemlig snart sidde på 20 procent firmaet fra Gaydon. Til gengæld for den større aktieportion skal Mercedes levere sin teknologi til Aston Martin.

Det betyder blandt andet, at Aston Martin-modeller får glæde af Mercedes’ seneste infotainment i stedet for – som det er nu – at bilerne fra England kører rundt med flere år gammelt Mercedes-grej.

Aston Martin Vantage AMR

Dermed forøger Mercedes sin aktiepost i Aston Martin. Mercedes købte første gang Aston-aktier tilbage i 2013. Man begyndte med en andel på fem procent. Det gav Aston Martin adgang til Mercedes-udviklede V8-motorer, som man siden har brugt.

At Mercedes spiser mere af aktieposten i Aston Martin, betyder ifølge englænderne, at man fjerner dele af udgifterne og risici i forbindelse med udviklingen af modeller frem mod 2027.

Aston Martin Valhalla

Hvis man vil se mere til Aston Martin's hyperbil kaldet Valhalla så se med her.

Med i byttehandlen mellem de to bilfabrikker har Mercedes også fået indført retten til at udpege Astons eksterne direktør.

Om Mercedes’ øgede involvering i Aston Martin skrinlægger englændernes planer om en egenudviklet V6-benzinmotor med turbo, er endnu uvist. Men at tingene herfra bliver spændende at følge, kan vi godt regne med.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...