2016 Aston Martin Vantage GTE #95
2016 Aston Martin Vantage GTE #95

Nicki og Marco vandt VM for sportsvogne i GTE-klassen i bilen, der kommer til Copenhagen Historic Grand Prix i august.

© Nick Dungan

Kom og hør Nicki og Marco's Aston Martin få fuld gas i København

De regerende verdensmestre i GT-sportsvogne, Nicki Thiim og Marco Sørensen, kommer til CHGP 5.-6. august 2017 med deres vinderbil, Aston Martin Vantage GTE.

22. juni 2017 af Steen Bachmann

Med en sejr i 2016-sæsonens sidste VM-afdeling i Bahrain vandt de to danske Aston Martin-piloter VM-titlen i FIA World Endurance GT Championship. 

Sejren var Nicki Thiims og Marco Sørensens anden i en sæson, der talte ni afdelinger, og betød ikke kun at makkerparret sikrede sig det individuelle verdensmesterskab men også, at deres team, Young Driver AMR (Aston Martin Racing, red.), vandt VM-titlen i teammesterskabet.

Skaber idrætsanlæg til motorsport

Sammen med CHGP-ambassadør Tom Kristensen og flere andre professionelle racerkørere, vil Nicki Thiim og Marco Sørensen kaste glans over sommerens historiske motorsportsbegivenhed. 

Det store antal racerstjerner er hvert år et trækplaster ved Copenhagen Historic Grand Prix, der arbejder på at stille et international idrætsanlæg til rådighed, hvor publikum og racerfans helt tæt på kan fejre, hylde og opleve de mange danske Europa- og verdensmestre i motorsport.

2016 Aston Martin Vantage GTE #95
2016 Aston Martin Vantage GTE #95 © Nick Dungan

Foruden at kunne opleve de danske VM-vindere i det traditionsrige Royal Pro/Am, der køres både lørdag og søndag, vil publikum og gæster til Copenhagen Historic Grand Prix også have mulighed for at nærstudere den vindende Aston Martin Vantage GTE med startnummer #95. 

I samarbejde med Aston Martin vil smøre- og olieproducenten TOTAL udstille en showmodel på deres udstillingsstand ved siden af Aston Martin. I weekenden vil de to danskere skrive autografer på standen foran vinderbilen.

Aston Martin Vantage GTE er baseret på gademodellen V8 Vantage. Racerbilen anvender samme aluminiumschassis ligesom motorblokken, cylinderhoveder og krumtapaksel er identiske. Overordnet set ligner den rendyrkede racerbil sin mere komfortable gadebror, men tæt på ses det tydeligt, hvordan der er arbejdet med at optimere aerodynamikken.

Raceren har tabt sig 400 kg

I GTE Pro klassen i FIA World Endurance Championship er der en minimumsvægt på 1.245 kg, hvilket er omkring 400 kg under gademodellen. Markant vægt er barberet fra i karrosseripladerne, hvor flere af bilens paneler er fremstillet i letvægtsmaterialet kulfiber. 

I cockpittet er der sparet vægt ved at fjerne ellædersæder, infotainmentsystemet, tæpper og lydisolering. 

Kræfterne kommer fra en letvægts V8-motor med tørsumpsmøring og tæt på 500 hk afhængig af indsugningshullets størrelse. Gearkassen er af den sekventielle type med seks trin, hvor kørerne skifter gear via to skiftepaler bag rattet.

2016 Aston Martin Vantage GTE #95
2016 Aston Martin Vantage GTE #95 © Nick Dungan

Copenhagen Historic Grand Prix 2017

* Aston Martin Copenhagen medbringer et blikfang til CHGP i form af mærkets helt nye Aston Martin DB11. Den vil i weekenden fungere som safetycar. Glæd dig til at høre de 600 hk fra den nye V12-motor brøle!

* Foruden Royal Pro/Am indeholder løbsprogrammet til Copenhagen Historic Grand Prix fem historiske racerklasser, de underholdende Legend Cars samt den moderne MASCOT DTC-serie (Danish Thundersport Championship).

Se hele programmet til CHGP, og køb billetter (børn har gratis adgang i selskab med voksne)

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.