© bilmagasinet.dk

Knap så Young Drivers til Le Mans

Jac Nelleman giver gas i sin Aston Martin DB9R til oldtimerløb på Le Mans

18. april 2012 af Bil Magasinet

To år efter at Aston Martin teamet kunne fejre en plads på podiet i GT1 klassen med en Aston Martin DBR9, vender AMR Team Young Driver tilbage til den legendariske bane i det vestlige Frankrig.

”Selv Team Young Driver har til tider brug for afveksling, derfor sender vi i år vores berygtede ”not so Young Drivers” til Le Mans", siger AMR Young Driver Team chef Hardy Fischer. De såkaldte ”not so Young Drivers” er AMR Young Driver medstifter Jan Struve og AMR Young Driver rådgiver og tidligere Formel 1 kører Jac Nellemann, der i en Aston Martin DBR9 deltager ved Aston Martin Racing Festival d. 16. juni - et løb for særligt inviterede forud for den 80. udgave af 24-timers løbet ved Le Mans.

”Modstanderne skal i den grad tage sig i agt, for nu kommer de ”not so Young Drivers” griner Jan Struve. ”Efter vores DBR9 grundet reglementet ikke længere kan deltage i FIA GT1 verdensmesterskabet, er Aston Martin Racing Festival en fantastisk mulighed, for at præsentere disse vidunderlige biler for et skønt publikum. Jeg er selv stor fan af 24-timers løbet ved Le Mans og det, selv engang at få chancen for at køre i forfeltet til 24-timers løbet på ”Cicuit de la Sarthe”, er både enestående og fantastisk. Med det går en lille drøm bestemt i opfyldelse. Vi vil sætte os ind i bilen med et smil på læben og træde ud med et stort grin. Vi er næppe de yngste kørere i feltet og måske heller ikke de hurtigste, men vi vil med sikkerhed være dem, der morer sig mest”.

© bilmagasinet.dk

Nelleman er klar til at give gas
”At deltage i Aston Martin Racing Festival med min gode ven Jan Struve er bestemt blandt højdepunkternei min motorsportskarriere”, fortæller Jac Nellemann, der havde stor succes i 1970’erne og 80’erne og senest i 2007 vandt et løb i GT4 klassen på Silverstone med Aston Martin. ”At være en del af ”not so Young Drivers” betyder naturligvis også, at vi kan smide en masse erfaring på vægtskålen og jeg er sikker på, at løbet sammen med de andre Aston Martin Teams bliver en uforglemmelig oplevelse.”

At løbet dog først og fremmest handler om at levere et godt resultat understreger Hardy Fischer: ”Som Teamchef skal man naturligvis altid holde øje med omgangstiderne og uanset om det er en yngre eller (måske) en ikke helt så ung kører, vil jeg stadig stå ved Box-muren med stopuret”, siger Hardy Fischer. "Man kan jo aldrig vide, måske finder vi vores næste kører i vores eget team...”

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...