© bilmagasinet.dk

Danskerbil med i Le Mans

Simonsen, Nygaard og Poulsen stiller op i 24-timers løbet i Aston Martin Vantage GTE Am

18. april 2012 af Steen Bachmann

Aston Martin Racing stiller op til årets 24-timers løb i Le Mans med to Vantage Vantage GTE i hhv. GTE Pro og GTE Am-klassen. Bilen i GTE Am-klassen skal køres af Ferrari-specialisten Allan Simonsen sammen med Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen. Allan er en rutineret kører på Le Mans med fem starter, mens Christoffer Nygaard var med i løbet i 2010, og Kristian Poulsen i 2009.

Aston Martins partnerskab med det tysk/danske team Young Driver AMR har eksisteret siden 2010. Teamet har scoret seks sejre i FIA GT1 World Championship, mens kørerne Turner and Mücke fra teamet kom på 2.-pladsen i kørermesterskabet i 2011 for.

John Gaw, Aston Martin Racing team principal, forklarer, at Aston Martin vandt GT-klassen seneste gang de deltog med fabriksbiler i 2007 og 2008, og at der derfor er høje forventninger til de to biler i år. 

"Vi forventer, at Nygaard, Poulsen og Simonsen tager en plads på podiet i GTE Am," siger han. "Vi er begejstrede for at byde den danske trio velkommen i teamet. Op mod 50.000 danskere tager på pilgrimdrejse til Le Mans hvert år og jeg håber, de vil heppe på os."

Young Driver AMR skal også repræsentere Aston Martin til 24-timers løbet på Nürburgring og i den tyske ADAC GT Masters serie, hvor teamet kører Vantage V12 GT3.

Den anden Aston Martin i GTE Pro på Le Mans skal køres af Darren Turner (UK), Stefan Mücke (D) og Adrian Fernandez (Mexico).

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...