© Søren Juul

Aston Martin Vantage Roadster: Hardcore V8-roadster får os til at drømme om sommer!

Den lyd - og det design! Aston Martin Vantage Roadster kører direkte ind i vores hjerter, og vi drømmer os væk til sol og varme. Kan vi få en til foråret, tak?

16. marts 2022 af Frederik T. Frey

Kraftfuld V8'er

Aston Martin Vantage Roadster er navnet på en herlig bil fra det britiske bilmærke, som er blevet mere og mere germansk de senere år. 

Roadster-navnet dækker over en kabine-konfiguration med to sæder og et blødt stoftag – andre åbne Aston Martin-modeller bærer navnet Volante, men disse biler har bagsæder.

Den mekaniske pakke fra den lukkede Vantage coupé er løftet over næsten 1:1. Motoren er en 4-liters V8 med biturbo, der er udviklet og bygget hos Mercedes-AMG. Enheden yder 510 hk og 685 Nm.

Præstationerne lægger sig tæt op ad dem, det er muligt at frembringe i den lukkede Vantage. Nul til 100 km/t-tiden er med sine 3,8 sekunder to tiendedele langsommere end coupéen, og topfarten er for bilen med den bløde kaleche 306 km/t – otte km/t langsommere end søsterbilen med fast tag.

Et komplet blottet, britisk motorrum, hvor der bor en tysk maskine. V8-motoren med 510 hk og biturbo er fra AMG.

Kabine med fedt miks

Kabinen byder på vanlige engelske kuriøsiteter – omend tyskernes indmarch i interiøret bliver mere og mere synlig.

Helt “kedeligt” bliver det dog aldrig, og det tager fortsat lidt tid at vænne sig til nogle betjeninger – blandt andet at den elektriske kaleche styres fra dørsiden, og sædet indstillet på knapper, der er monteret på den meget brede kardantunnel. 

Pladsen rundt om føreren er rimelig, men Vantage er fortsat en sportsvogn af den gamle skole, hvor man sidder i en brønd omgivet af kabinens mange tilbud og bliver presset af mekanikkens albuerum.

Designet er fortsat finurligt og bombastisk – men mange funktioner og infotainment er udlånt fra Mercedes-Benz.

Vantage Roadster er en skarp sportsvogn

Køreegenskaberne føles skarpe og præcise i den åbne brite, der tilbyder fine mængder af feedback. Styretøjet er ikke det mest meddelsomme, men resten af bilen føles højspændt og meget indstillet på dialog. Kraftleveringen er overbevisende, omend motoren næsten er så “perfekt” og lineær, at den kan beskyldes for at mangle karakter.

Hvis du er interesseret i at læse mere om Aston Martin Vantage Roadster og andre spændende biler, kan du med fordel og rabat tegne et abonnement på Bil Magasinet.

Alverdens store fornøjelser kommer sjældent gratis, og det er også tilfældet med Aston Martin Vantage Roadster. Den dansk frapris er 2.860.000 kr. med fuld afgift.

Aston Martin Vantage Roadster er en sportsvogn, der både kan cruise og kan køres dynamisk.

© Søren Juul

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...