Aston Martin Valkyrie forfra
© Aston Martin

Aston Martin Valkyrie synger som en F1-racer fra 90erne

Briternes kommende hyperbil får verdens kraftigste sugemotor. Nu ved vi også hvordan den lyder. Skru op og nyd musikken fra den 6,5 liters V12'er.

7. oktober 2018 af Søren Juul

Aston Martin er gode til at holde internettet i kog, når det kommer til hyperbilen Valkyrie. Modellen udvikles med F1-holdet Red Bull, lanceres næste år og skal kun bygges i 150 eksemplarer.  

For et par måneder siden "lækkede" motorleverandøren Cosworth på Twitter, at bilen får verdens kraftigste sugemotor i form af en 6,5 liters V12'er med 1130 bhp - svarende til 1146 hk - og nu har Aston Martin-bossen Andy Palmer lagt dette lydklip ud på Donald Trump's foretrukne medie: 

Lydsporet lader til at være optaget mens motoren sidder i testbænken. Eftersigende skulle den være god for hele 11.000 o/min - det samme antal omdrejninger, som Mercedes-AMG i sidste uge meldte ud, at deres nye 1,6 liters V6 biturbomotor i deres kommende hyperbil AMG One kan tage.

Selvom antallet af cylindre og motorlyden leder tankerne tilbage på starten af 90erne, hvor F1-racerne kørte med V12, er Cosworth-motoren alt andet end gammeldags. Det er en hybridmotor, der får ekstra kræfter til igangsætning og acceleration fra en elmotor og et batteri udviklet af Rimac. 

aston martin valkyrie bagfra

Aston Martin Valkyrie har ikke én komponent af stål i chassiset. Med kulfiber holdes vægten så lav, at vægt/effekt forholdet bliver 1:1 – lover Aston Martin.  

© Aston Martin

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, så snart du har tilmeldt dig nyhedsbrevet.