© Aston Martin

Aston Martin afslører: Valkyrie får 1176 hk

Kræfterne i den længe ventede hyperbil leveres af verdens stærkeste sugemotor fra Cosworth i samspil med en elmotor og en batteripakke fra Rimac.

3. marts 2019 af Søren Juul
© Aston Martin

Vi har før fortalt, at hyperbilen Aston Martin Valkyrie skal bygges i 150 eksemplarer til gaden og 25 til racerbanen. Vi har også nævnt, at den udvikles i samarbejde med Red Bull Advanced Technologies med den legendariske F1-konstruktør Adrian Newey i spidsen.

Aston Martin bossen selv Andy Palmer lækkede sidste år et herligt lydklip af motoren, der synger som en F1-racer fra 90erne, men effekten måtte vi gætte os til, på baggrund af et slettet tweet fra motorleverandøren Cosworth.  

© Aston Martin

Verdens stærkeste sugemotor

Nu er der atter nyt om den længe ventede hyperbil og denne gang er afsenderen Aston Martin selv, der forud for biludstilling i Genève i næste uge har bekræftet hvor mange hestekræfter den får at gøre godt med:

1160 bhp (brake horse power), svarende til 1176 hk, ved 10.500 o/min, og 900 Nm i drejningsmoment ved 6.000 o/min.

Kræfterne leveres af en hybriddrivlinje bestående af en nyudviklet 6,5 liters V12 sugemotor fra Cosworth i samspil med en elmotor fra Integral Powertrain Ltd. og en batteripakke fra Rimac.

Cosworth-motoren alene yder 1000 bhp, svarende til 1014 hk, ved 10.500 o/min og et drejningsmoment på 740 Nm ved 7.000 o/min. Det giver den titlen som verdens stærkeste sugemotor. Elmotoren giver dertil et KERS-agtigt boost, i stil med systemet på en F1-racer,  på 162 hk og 280 Nm. 

Aston Martin meddeler stadig intet om bilens andre præstationer, men den første prototype er bygget og englænderne er i fuld sving med at få den udviklet færdig, så den kan tage kampen op mod den kommende Mercedes-AMG One og McLaren Speedtail. 

© Aston Martin

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...