Aston Martin V12 Speedster

Brutal brite med 700 hk! Sig hej til Aston Martin V12 Speedster

Hold på hat og briller for nu kommer Aston Martin V12 Speedster med 700 hk, uden tag eller forrude...

4. marts 2020 af Christian Birkekvist

Den britiske gigant, Aston Martin, har gennem årene produceret nogle luksuriøse og ekstremt sjældne sportsvogne, der kan få enhver til at savle. Gør dig klar til at se endnu en Aston Martin, indtage vejene. For her kommer den onde Aston Martin V12 Speedster, der er lige så sprød som den er uopdrivelig. 

De har arbejdet på højtryk i Q-afdelingen (Aston Martin’s, ikke Jussi Adler-Olsens), som er den afdeling, der tager sig af specielle projekter. Briterne mixede elementer fra DBS Superleggera og Vantage, for at samle det i denne frække sag. 

Aston Martin knoklede røven ud af bukserne igennem 12 måneder, for at bilen kunne være klar til Vantage’s 70-års jubilæum. Målet er nået, bilen står klar, så lad os få åbnet op for godteposen!

Aston Martin V12 Speedster

Topfart på 300 km/t og 0-100 km/t på 3,5 sekunder

Speedster’en er glad for fart, hvilket navnet også antyder. Briten har store overarme i form af en 5,2 liters V12 turbo, der giver hele 700 hk og 753 Nm at lege med. 

Kræfterne får fartdjævlen fra England til at ramme 100 km/t på 3,5 sekunder. Hamre du pedalen i bund, når du en elektronisk begrænset topfart på 300 km/t. Sportsvognen bruger en 8-trins ZF automatgearkasse til at overføre kræfterne.

Aston Martin V12 Speedster

300 km/t uden tag eller forrude 

Det brutale bæst fra England henter inspiration fra 1950’ernes DB3S (1953) og DBR1 (1959), og kombinerer det med elementer fra nyere tid som CC100 (2013). Vindblæst hår er vist uundgåeligt i den britiske sportsvogn, da den hverken har tag eller forrude. Tag lige et kort øjeblik og prøv at forestille dig en køretur med 300 km/t uden tag og forrude. 

Sportsvognen ruller hen over asfalten på 21” hjul. For at holde den slanke linje, er det meste af kroppen lavet i kulfiber. Det holder vægten nede. Interiøret kombinerer læder med krom, aluminium og 3D-printet gummi. En aftagelig lædertaske erstatter handskerummet.

Aston Martin V12 Speedster

Aston Martin producerer kun 88 og de koster over 6 millioner

Modellen på billederne illustrerer sportsvognen med et særligt luftfartstema, da den imiterer Boeing F/A-18 Hornet. Farven er Skyfall Silver og står i kontrast til de to sorte udstødningsrør i midten af bagkofangeren. Interiøret kombinerer sort læder og tæpper med røde dørtræk. 

Konceptet er tilgængeligt, hvis man ønsker det… Og har pengene. For startprisen lyder på hele 6.385.995 kr. ($950,000). Men du skal nok skynde dig, for Aston Martin producerer kun 88 af dem, som de forventer at levere i første kvartal af 2021.

Aston Martin V12 Speedster

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...