© Adrien Daste

Aston Martin går i luften

Giv agt, playboys! Den britiske sportsvognsproducent og franske Airbus lancerer luksushelikopteren ACH130 Aston Martin Edition.

5. januar 2020 af Søren Juul

Aston Martin laver andet end lynhurtige luksusbiler på fire hjul. I 2016 præsenterede mærket den 37-fods speedbåd AM37. Og i 2018 gik de sammen med Triton Submarines om ubåden Project Neptune. 

Aston Martin's speedbåd AM37 til søs omkring Monaco i 2016.

© Max Earey

Ubåden Project Neptune.

© Aston Martin

Nu går briterne bogstavelig talt i luften med en variant af Airbus’ ACH130 helikopter, der matcher glimrende med en ny Aston Martin DB11. 

© Adrien Daste

Mekanikken leveres af Airbus, mens Aston Martin har stået for at designe eksteriør og interiør i fire versioner, som ifølge pressemeddelelsen, fra lanceringen i Courchevel i de franske Alper, vil ”henrykke helikopter-ejere og piloter som værdsætter glæderne ved at besidde og køre luksuriøse superbiler”.

Eftersom ingen her på redaktionen har pilot-certifikat, og alle kører i gamle lortebiler, kan vi kun forholde os til hvad vi rent faktisk ser på de glittede pressebilleder:  

© Adrien Daste

Lakken udvendigt er et miks af ”Stirling Green”, der går over i ”Jet Black” på bugen af helikopteren. Som alternativ kan man få sin ACH130 lakeret i ”Xenon Grey”, “Arizona” eller “Ultramarine Black”, som også er farver fra Aston Martins palet.  

Kabinen er inspireret af mærkets biler. Kulfibersæderne er betrukket i et miks af ruskind og tykt læder med Aston Martin logoet præget i nakkestøtterne. Betrækket på ryggen af den forreste sæderække er syet i samme stil som i sportsvognen DB11. 

© Adrien Daste
© Adrien Daste

Hver helikopter leveres med en plakette på instrumentpanelet, som viser Aston Martin og Airbus logoer, såvel som serienummer og ejerens navn, hvis denne ønsker det. 

© Adrien Daste

En ACH130 helikopter har ifølge Airbus plads til 6 passagerer, en cruise-hastighed på omkring 248 km/t og 643 km rækkevidde. Skal du have et eksemplar? Så er ordrebøgerne åbne nu og de første eksemplarer lander i første kvartal af 2020.

© Adrien Daste
© Adrien Daste
© Adrien Daste
© Adrien Daste

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...