Aston Martin DBS Superleggera Volante
Aston Martin DBS Superleggera Volante © PR

Så hurtig er den åbne Aston Martin DBS med 725 hk

Se billederne og få detaljerne bag kulfiberbilen DBS Volante med V12-motor

24. april 2019 af Steen Bachmann


Aston Martin viser de første billeder af deres hurtigste åbne model nogensinde. DBS Superleggera Volante er designet af fabrikkens team under ledelse af Executive Vice President & Chief Creative Officer, Marek Reichman, med ambitionen om at skabe den smukkeste og mest kraftfulde roadster på markedet. 

Målet har også været at bevare DBS coupés dynamik, aggressive fremtoning og voldsomme fartressourcer.

Aston Martin DBS Superleggera Volante
Aston Martin DBS Superleggera Volante


Motoren er Aston Martin’s egen 5.2-liters V12 biturbo, der er monteret bag forakslen. Den yder 725 hk og et moment på 900 Nm, hvilket rækker til en 0-100-tid på 3,6 sek. og 0-160 km/t på 6,7 sek. Topfarten er 340 km/t. 

Gearkassen er en 8-trins, ratbetjent automatgearkasse fra specialisten ZF, og bilen er baghjulstrukket.

DBS med bremser af kulfiber

DBS Superleggera Volante er udviklet, så aerodynamikken spiller en aktiv rolle for bilens bevægelser og performance. I fronten arbejder splitteren - den lille læbe nederst på spoileren - sammen med luftindtag og skærme om at føre fartvinden under, ved siden af og over bilen på den mest optimale måde. 

Her er også arbejdet med at øge tilførslen af luft tll de forreste bremseskiver af kulfiber, og med at føre varmen væk fra den store motor. 

Aston Martin DBS Superleggera Volante
Aston Martin DBS Superleggera Volante


Bagtil er her en dobbelt diffuser, der bidrager til et vindtryk på bagenden af bilen (downforce) på 177 kg ved topfarten.

Nyt hold kæft-køreprogram

Hvert køreprogram har sin egen lyd. I GT-mode er her en sportslig, men venlig brummen, mens akustikken bliver mere aggressiv og progressiv i Sport og Sport Plus. 

Her er også et hold kæft-køreprogram ('quiet start') inspireret af Ford Mustang GT, hvor motoren starter stille og roligt uden at fare op i omdrejninger med et brøl, så alle hunde i 5 kilometers omkreds begynder at skrige.

Aston Martin DBS Superleggera Volante
Aston Martin DBS Superleggera Volante


Kalechen er kun 26 cm høj, når den er foldet sammen, hvilket gør det muligt at have et bagagerum med plads til to større tasker. Den kører op/ned på 14 sekunder via en knap eller bilens nøgle. 

Den danske pris er ikke oplyst, men find bare de første fem millioner kroner frem.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...