Aston Martin bygger vild sæbekassebil

Aston Martin fejrer sin klasse-sejr ved dette års Le Mans med den vildeste sæbekassebil vi nogenside har set.

11. juli 2017 af Mathias Brandt

Aston Martin deltager ikke kun i hæsblæsende langdistanceløb som 24 timers Le Mans. De kan også skalere ned og bygge en sæbekassebil.

Det er Aston Martin selv, som står bag sæbekassebilsprojektet, som deltog i Red Bulls arrangement, 24 seconds of Le Ally Pally i London i sidste weekend.

Det går i al sin enkelthed up på, at deltagerne skal gennemføre en bane med en masse forhindringer. Men i stedet for det er en V8- eller V12-motor, som driver bilen frem, er det i stedet for tyngdekræften, som sørger for, at bilen kommer gemme banen.

Modsat din egen hjemmebyggede sæbekassebil i træ med hjul fra en aflagt barnevogn, er Aston Martin gået mere grundigt til værks. Rammen er konstrueret i stål, mens skallen er lavet i glasfiber. For at sikre, at den kan stoppe er der selvfølgelig også monteret skivebremse. Dækkene er leveret af Dunlop.  

Løbet er nærmest mere risikofyldt end Le Mans, så det var heller ikke langdistance-chaufføren Darren Turner og Johnny Adam, der kørte sæbekassebilen. Det var David King, bossen for Aston Martin Racing, der traf den beslutning

– Vi har brug for at de er klar til World Endurance Championship i næste uge, udtalte David King.  

Det var i stedet en Aston Martin-ingeniør som fik tjansen bag rattet. Desværre blev det ikke helt til en sejre, som det gjorde ved dette års Le Mans. De måtte i stedet nøjes med en anden plads.

Hvis du selv har lyst til at prøve kræfter med Red Bull’s krævende bane, så kan det faktisk lade sig gøre den 20. august i Aarhus. Læs mere om arrangementet her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...