Aston kapper taget af Vantage og resultatet er smukkere end smukt

Aston Martin har netop præsenteret en ny og åben Vantage Roadster, og ikke nok med den ser godt ud, den har også verdens hurtigste kaleche – sådan!

12. februar 2020 af Anders Richter

Velkommen Aston Martin Vantage Roadster

Aston Martin har haft sin seneste generation af Vantage på gaden siden 2018, og derfor er det tid til at taget bliver kappet af. Og det er den ikke blevet mindre køn af. Og lad os starte med det vigtigste: Taget.

Vantage Roadster er udstyret med et foldetag i stof, og ifølge Aston Martin er tagkonstruktionen verdens hurtigste til at folde ned eller op. Det tager blot 6,7 sekunder at folde taget op, mens det tager marginalt længere tid (6,8 sek.), at folde det ned igen. Operationen kan foretages med op til 50 km/t. 

Biturbo-V8 hentet fra AMG

Præcis som i coupé er motoren en 4-liters biturbo V8, som er hentet fra Mercedes AMG, som Aston har et teknisk samarbejde med. Det betyder, at der er 510 hk og 685 Nm til rådighed, og ikke mindst et fantastisk lydspor, som nu bliver endnu lettere at nyde. 

Vil du læse mere om både AMG og Aston Martin, så husk at starte dit abonnement på Bil Magasinet i dag! Her får du hver måned de nyeste tests af de fedeste biler. Kom med i klubben for blot 99 kr. for de tre første blade. Kom nu... 

Selv om coupéen faktisk findes med manuelt gear, så starter Vantage Roadster udelukkende med et 8-trins automatgear leveret af tyske ZF. 

Vantage Roadster er 60 kg tungere

At kappe taget af en bil, gør, at du bliver nødt til at afstive den ekstra i bunden, og det er noget, som giver ekstra fedt på sidebenene. I Aston Martin Vantage Roadsters tilfælde kan de ekstra kg dog begrænses til 60 kg. Det betyder også, at den stadig kan ramme 100 km/t på under fire sekunder og videre til en topfart på over 300 km/t. 

Vantage Roadster er klar til sommer

Den danske pris er endnu ikke meldt ud, men på hjemmemarkedet i England starter coupéen ved 114.850 pund, mens Roadster'en kommer til at starte ved 126.950 pund. De første biler er sat til levering i andet kvartal 2020. 

Vil du læse mere om Aston Martin, så husk at starte dit abonnement på Bil Magasinet i dag! Her får du hver måned de nyeste tests af de fedeste biler. Kom med i klubben for blot 99 kr. for de tre første blade. Kom nu... 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...