© Zeekr

Smuk kineser med 700 km rækkevidde

Med 700 km på en opladning og flotte linjer kunne vi godt have ønsket at denne kinesiske elbil fandt vej til Danmark. Måske kommer den under et andet navn

21. oktober 2021 af Mathias Brandt

Der er for alvor gang i kinesiske Geely, som også ejer Volvo og Polestar. Nu er de klar med et helt nyt bilmærke, som er døbt Zeekr. Hvis du synes der er noget bekendt over designet, kan vi godt forstå dig. Fronten af Zeekr minder meget om den front vi tidligere har set på Lynk&Co. Endnu et mærke som er ejet af Geely. Derudover så vi også i 2020 et koncept fra Lynk & Co, der minder enormt meget om den nye Zeekr.

Ligner en Lynk & Co

Helt præcist hedder modellen Zeekr 001 og er en shooting brake-ligende stationcar. Ud fra de billeder vi har set af den kinesiske elbil, har de skåret designet flot, men fronten er som hevet direkte af en Lynk & Co 01, som ikke bliver solgt herhjemme, men i Sverige sælges modellen som plug-in hybrid og almindelig hybrid.

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere her.

Her er et billede af Lynk & Co 01

700 km rækkevidde

Rygterne siger, at hvis Zeekr bliver lanceret på det europæiske marked, bliver det under navnet, Lynk & Co, som allerede er etableret i Europa. Hvis vi skal tro på tallene lader det til, at den bliver rimelig interessant. Zeekr 001 er udstyret med et 100 kWh batteri, som giver en rækkevidde på omkring 700 km. 

Den er ligeledes udstyret med to motorer, en på hver af akslerne, som dermed gør bilen firehjulstrukken. Det lyder som en god kombination, når man kigger på bilens specifikationer. De to motorer yder tilsammen 536 hk og har 768 Nm hvilket giver en 0-100 km/t-tid på 3,8 sek.

Bilen er baseret på Geely’s nye elbilsplatform, SEA (Sustainable Electric Architecture) som er en skalerbar platform, der skal danne grundlag for mange af koncernens biler i fremtiden. De første biler er færdigproduceret og inden oktobers udgang forventer Zeekr at levere de første til kinesiske kunder.       

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...