Xpeng P7 får en ORDENTLIG overhaling!
Det kinesiske bilmærke Xpeng mener det for alvor, tyder det på. De fik en halvdårlig start med modellen P5, som de alligevel ikke kunne levere. Så introducerede de modellen P7, som på mange måder ikke var gearet til det europæiske marked med blandt andet langsom opladning. Derfor sagde Xpeng, at de ville være klar med en opdateret, europæisk version inden de begyndte at levere bilen i Danmark. Den har de netop præsenteret, og næsten alt er opgradet.
Den maksimale ladekapacitet for Xpeng P7 er hævet fra 80 til 175 kW, hvilket reducerer ladetiden til 29 min. fra 10-80 pct. I stedet for en rækkevidde på 480 km, som var den første udmelding, bliver den i stedet mellem 505 og 576 km. Desuden bliver varmepumpe standard, hvilket hjælper på rækkevidden om vinteren.
Ny kabine - lavere pris!
Den knirkende og kedelige kabine har også fået en overhaling, der både virker af højere kvalitet og klart ser mere lækker ud. Der er ny midterkonsol og nyt rat, der nu er opvarmet. På trods af de markante forbedringer er prisen overraskende lav. Xpeng havde luftet en startpris på omkring 420.000 kr. Den bliver i stedet 399.900 kr. for en Long Range-variant og 439.900 kr for samme bil med premiumkabine og et vellydende Dynaudio-anlæg.
Xpeng giver syv års garanti for alle biler, der er bestilt i 2023. Derefter tilbydes der garanti i fem år eller op til 120.000 km., samt otte års garanti på bil og 12 års rustgaranti.
Euro NCAP har endnu ikke testet bilens sikkerhed, men Xpeng oplyser, at man har udviklet bilen specifikt til at få fem stjerner i testen.
I samme ombæring har Xpeng og introduceret en ny SUV, der kan prale af nogle ret vilde opladningstal. Du kan læse om Xpeng G9 her.

Hvad er P7 for en elbil?
Xpeng P7 er en elegant og stor sedan med et 80 kWh batteri. Den direkte konkurrent er Tesla Model S, som den størrelsesmæssigt minder meget om. Batteriet rækker til en rækkevidde på op til 576 km (WLTP).
Selvom P7 lægger sig størrelsesmæssigt op af en Model S, som på nuværende tidspunkt har en startpris på knap en million kroner, så koster den kinesiske sedan omkring det halve. Derfor smider Xpeng, hvad der ligner en vaskeægte prisbasker ind på det danske marked.
Læs også: Test af BYD Atto 3.

Hvad koster Xpeng P7?
Xpeng P7 kommer i tre varianter: Long Range (baghjulstræk), Performance (AWD) og Wing Edition (AWD).
Den særlig Wing-Edition med saksedøre og en særlig grøn farve blev også udstillet til Copenhagen Classic Grand Prix.
Priser på Xpeng P7
RWD Standard Range
- Pris fra: 399.900 kr.
- Tophastighed: 200 km/t
- 0-100 km/t: 3,7 sekunder
- Rækkevidde (WLTP): Op til 576 km.
- Ladetid (DC): 29 minutter (10-80 pct.)
- Bagagerum 440 liter
AWD Performance
- Pris fra: 479.900 kr.
- Tophastighed: 200 km/t
- 0-100 km/t: 4,1 sekunder
- Rækkevidde (WLTP): Op til 505 km.
- Ladetid (DC): 29 minutter (10-80 pct.)
- Bagagerum 440 liter.
AWD Wing Edition
- Pris fra: 599.900 kr.
- Tophastighed: 200 km/t
- 0-100 km/t: 4,1 sekunder
- Rækkevidde (WLTP): Op til 505 km.
- Ladetid (DC): 29 minutter (10-80 pct.)
- Bagagerum 440 liter.

Endnu en kinesisk elbil?
Ja, lige præcis! XPeng står blandt en masse elbilproducenter, der er landet i Norge, og som nu står på spring for at gøre en entré i Europa. Heriblandt kan også nævnes NIO og Hongqi.
Modsat mærker som MG og Maxus slutter XPeng sig til et stadig stigende marked af elbilfabrikanter, der ikke er opbakket af den statsejede SAIC-koncern. I stedet er XPeng i øjeblikket ejet af tidligere AliBaba-ansatte, Xiaopeng He (deraf navnet) og Jun Lei, der stiftede den succesrige mobilfabrikant, Xiaomi.
Læs også: MG præsenterer elektrisk GTI.

Hvor kan du finde XPeng?
XPeng kommer, som i Norge, til at sælges online. Det betyder, at du kan købe og sammensætte bilen igennem XPeng's egen hjemmeside. Det betyder også, at mærket er afhængig af en større digital tilstedeværelse, og det gør det muligt at udforske forbavsende meget hjemme fra sofaen.
Derudover har de et showroom i København, hvor kunder kan prøve både P7 og G9.
Et forsyningcenter i Holland skal forsyne Danmark med reservedele, men det står ikke færdigt endnu, fortæller Xpeng.
Læs også: Her er de mest interessante elbiler


Test af Xpeng P7 - sporty langsomlader
Søren Juul, oktober 2022
Bemærk! Denne test er af en Xpeng P7 fra oktober 2022. I februar 2023 præsenterede Xpeng en ny og forbedret version. Den kan du læse om her!
Xpeng P7 fik en varm modtagelse på dette års Copenhagen Historic Grand Prix, hvor en neongul P7 “Wing Edition” med saksedøre var et vildt blikfang på mærkets stand.
I dag står vi i p-huset under Xpeng’s showroom i København med en P7 4WD High Performance uden “Lambo-døre” for at undersøge, om modellen kan imponere andre end barnlige sjæle.
Det er Xpeng’s anden elbil i Danmark efter modellen P5, som er rendt ind i leveringsvanskeligheder og derfor er udsat på ubestemt tid.
Modsat den kedelige P5 ser P7 helt atletisk og “vestlig” ud. Det er en større sedan, der sigter mod Tesla Model S og lokker med lavere priser. Den har altid et 80 kWh batteri, fås med baghjulstræk og 263 hk i en RWD Long Range variant til 450.000 kr. Rækkevidden opgives til 530 km – og til 470 km i denne High Performance-variant med 430 hk og firehjulstræk til 520.000 kr.
Dørene er i sporty stil med rammeløse vinduer og aerodynamiske dørhåndtag, der flugter med karrosseriet. Indenfor fanger øjnene en stor 15” skærm midt på instrumentbrættet med skarp grafik, der kører hurtig som en iPad.
Et arsenal på 14 kameraer og diverse sensorer danner et skjold rundt om bilen, så du undgår skrammer, når du skal bakse den ud af et klaustrofobisk parkeringshus: 360-graders kameraet giver et helikopterperspektiv i høj opløsning, og med afstandsmåling i centimeter ved du præcis, hvor du har bilen.

Sublim benplads, men typisk for elbiler sidder du lavt og med ringe lårstøtte.
Ude i den københavnske trafik gør P7’eren et godt førstehåndsindtryk. Undervognen er dygtigt afstemt og glider så behageligt over kloakdæksler og ringe asfalt, at jeg snildt kan forestille mig bilen som en kompetent taxa. Med 430 hk og 655 Nm er den også rimelig hurtig over lyskryds: 0-100 km/t tager 4,5 sekunder, mens topfarten er opgivet til 170 km/t.
Er du heldig at finde en parkeringsplads, er P7 udstyret med en velvillig p-assistent, der kan parkere på skrå, parallelt eller med snuden først ved et tryk på skærmen i midten – og senere, når en app er færdigudviklet, kan du stå udenfor bilen.
Af andre fede ting kan nævnes det velspillende danske Dynaudio-anlæg med 18 højttalere, hvor de forreste kører op af instrumentbordet som på en stor Audi – eller de indbyggede højttalere i chaufførens nakkestøtte, der gør det muligt at føre telefonsamtaler til mindre gene for resten af kabinens passagerer.
Det er dog ikke al elektronikken, der spiller. Noget bliver formodentlig bedre via trådløse opdateringer, andre ting må du leve med: Infotainment og navigation er Xpeng’s eget system, og det virker ikke med Apple CarPlay eller Android Auto: Du må høre din musik over Spotify-appen eller via Bluetooth.
Bilens selvkørende teknologi driver os til vanvid på motorvejen. Den virker virker tilsyneladende ikke over 120 km/t og slår hele tiden fra til lyden af en belærende dame i højttalerne. Hende lærer du hurtigt at kende, for klimaanlægget styres nemmest med stemmen.
Mekanisk fungerer Xpeng P7 godt. Den er nem at køre “til” i på en snoet landevej og føles lettere, end vægten på 2,1 ton lægger op til.
Den har dog et stort handicap, der ligger til familien: Opladningsteknologien er forældet. Hjemme i carporten kan P7 lades med 11 kW gennem tre faser, som man forventer, men på ferien må du væbne dig med tålmodighed. Den maksimale lynladekapacitet er blot 80 kW, hvor en Kia EV6 kan lades med op til 240 kW. Det norske medie Elbil.no brugte næsten en time på en 10-80 pct. opladning af en P7 i en test. Vi er forvænt med, at den slags tager omkring en halv time i klassen.
Xpeng lover forbedringer før debuten i 2023 og nævner, at testbilen faktisk kan lades med 90 kW, og at der vil blive skruet ned for bilens mange jingler. Men når P7 allerede har kørt tre år i Kina, tillader vi os at tvivle på, at kineserne kan nå at udrette batterimirakler inden lanceringen i 2023
Vi synes
P7 er et velkørende og pænt designet udstyrsorgie, men Xpeng skal arbejde på opladning og elektronik, hvis den skal have en chance.