Den er ikke køn, men den er i Danmark, og den er billig

Lille 2-personers elbil kan ikke meget, men den kan noget, de andre ikke kan

11. januar 2022 af Mikkel Thomsager

Udvalget af elbiler eksploderer og omfatter typer og slags, vi aldrig har set før i Danmark. Den seneste nyhed er Xev Yoyo, som er set i København.

Det er mobilitetsselskabet Dribe, der har købt de fire Yoyo for at prøve dem af i sin flåde af biler. De stilles til rådighed for Dribe-kunder i løbet af kort tid.

Xev Yoyo er en lille 2-personers elbil designet og udviklet i Torino med 3D produktions-teknik. Den produceres i Kina og er bare 253 cm lang, 150 cm bred og 156 cm høj. Vægten uden batterier er 450 kg.

Der er tre batterier, som i alt stiller med 10,3 kWh. Elsystemet er på 72 volt og motoren er på 20 hk, hvilket sikrer en topfart på 80 km/t og en rækkevidde på 150 km ifølge Xev. 

Bil Magasinet har testet bil og rækkevidde. Læs alt om den i et kommende nummer af Bil Magasinet. Køb et abonnement her.

Xev Yoyo til under 80.000 kr. 

Både motor og batterier sidder ved bagakslen. Ikke desto mindre er der et lille bagagerum, som kan tilgås via en bagklap, som udgøres af bagruden.

Batterierne kan stiftes, som på en elcykel, men det kræver værktøj, og Xev har endnu ikke et system i Danmark, der kan varetage dette. Men batterierne kan også lade op på traditionel vis via almindelig 220 volt stik eller med et Type2 stik på en ladeboks. I begge tilfælde tager det ca. tre timer fra flad til fuldt ladet op.

Dribe har købt de fire Xev Yoyo hos producenten i Italien. De fire biler vil indgå i Dribe flåde af biler. Prisen ligger endnu ikke fast, men den bliver ca. 2.300 kr. pr. måned inklusive forsikring. 

Dribe vil dog også gerne står for salg af Xev Yoyo i Danmark. Heller ikke den pris ligger fast endnu, men Dribe forsikrer, at den bliver under 80.000 kr.

Xev Yoyo som byttebil

Dribe fungerer som et fleksibelt langtidsbilleje-selskab, hvor kunderne via en app kan skifte dagligbilen nemt og ofte.

Dribe er ejet af Semler Gruppen, der blandt andet importerer Audi, Volkswagen, Skoda, Seat og Cupra, hvorfor mange af disse mærker findes i bilparken, som kunder kan vælge imellem. Dribe tilbyder også andre mærker og flere elcykler.

Nu prøver mobilitetsleverandøren så med Xev Yoyo.

”Vi ser på urban transport som en del af vort udbud, og vor erfaring er, at vores kunder er interesserede i små elbiler. I vor søgen efter en passende bil til formålet er vi faldet over Xev Yoyo, som vi har købt fire af som et forsøg. De vil blive lagt ind i app'en i løbet af kort tid, hvorefter kunderne kan vælge den, på lige fod med alle vores andre biler”, forklarer CEO hos Dribe, Jesper Kjærgaard-Nielsen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...