© Piaggio Group

Vespa med kunstig intelligens

Piaggio Group vil være med på moden og begynder nu endelig produktionen af den eldrevne Vespa Elettrica.

17. september 2018 af Jacob Dalby


Den har været på tegnebrættet længe, men nu starter Piaggio Group endelig produktionen. Elettrica skal produceres på samme fabrik i Pontedera, Italien, som originalen trillede af samlebåndet på tilbage i 1946.

De endelige præstationer er endnu ikke offentliggjort men det forlyder sig, at du ikke vil kunne følge med på din almindelige 50cc-scooter – og så endda uden at kunne høre andet end støjen fra dækkene.

Vespa med rødder til originalen

Du kan vælge mellem enten Power mode, der bliver det almindelige køreprogram, eller Eco Mode, der sparer på batteriet og derfor begrænser topfarten til 30 km/t.

En fuld opladning af lithium-ion-batteriet vil tage ca. fire timer og er nok til at drive elscooteren op mod 100 km.

© Piaggio Group

Fremtidens scootere

Vespa Elettrica er samtidig et kig ind i fremtiden for, hvad vi kan forvente os af de kommende tohjulere. Den har nemlig kunstig intelligens og kan for eksempel registrere fodgængere og biler tæt på. 

Der er også indbygget GPS, som foreslår alternative ruter, hvis trafikken viser sig at være tung og du kan koble din smartphone til, så du kan se hvem der ringer, på den lille 4,3 tommer TFT-skærm.

Vespa planlægger også en Hybrid med kaldenavnet Elettrica X med et mindre batteri og en generator, der tager over når batteriniveauet bliver for lavt. Hybridvarianten kan altså stadig køres udelukkende på strøm. Elettrica X får øjensynligt en rækkevidde på 200 km.

Der er vidst ingen tvivl om, at Elettrica bliver en af de mere sexede elektriske scootere. Den kan bestilles online fra oktober og prisen vil lægge tæt op ad Vespas high-end modeller.

© Piaggio Group

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...