© Dartz

Verdens mest vanvittige bilmærke er klar med Europas billigste elbil

De leverede bilen til Sacha Baron Cohens karakter i filmen "Diktatoren" – men mærket er snart ikke længere forbeholdt diktatorer og tossede rigmænd.

17. februar 2021 af Søren Juul

DARTZ er ikke længere forbeholdt film-diktatorer og rige russere i Monaco. 

© Dartz

Den lettiske bilbygger DARTZ er berømt og berygtet for sine ekstravagante luksus-SUV’er, der har optrådt i Hollywood-film og fylder op i garagerne hos rigmænd med excentrisk smag og trang til at skille sig ud i gadebilledet.  

© Dartz

Dartz grundlægger Leo F. Yankelovich er manden bag Admiral General Aladeen's "firmabil" i "Diktatoren", men han har nu også et tilbud til os med et stramt bilbudget: En ekstremt billig elbil! 

© Dartz

Dartz’ grundlægger Leonard F. Yankelovich har i årevis underholdt redaktionen med kreative pressemeddelelser om virksomhedens seneste kreationer. Det var i øvrigt DARTZ, der for år tilbage udlånte verdens dyreste flaske vodka til en kombineret bodega og vodkamuseum på Vesterbro, hvorfra den blev neglet, men det er en helt anden historie. 

Den seneste nyhed fra Riga handler ikke om en guldbelagt mega-suv med skudsikre vinduer og læderkabine lavet af forhud fra en hval. Den handler om en billig elbil, som måske kan finde vej til det danske marked. 

FreZe Nikrob EV er 2,92 meter lang og har fire siddepladser. 

© Dartz

Firmaet har indgået et samarbejde med lettiske Nikrob UAB, der står for at samle den kinesisk producerede mikrobil Wuling Hongguang MINI EV, mens Dartz har fået til opgave at pimpe den. Formodentlig på et beskedent budget, for opgaven er løst med nye hjul, LED-lygter og et skørt lag folie.

Resultatet har fået navnet FreZe Nikrob EV og den 2,92 meter lange bil ligner stadig en forvokset kabinescooter. Den har dog fire siddepladser og Dartz pressemand insisterer på, at det er en rigtig bil, som kræver kørekort. 

© Dartz

Du skal nok ikke forsøge at stikke af fra den russiske mafia bag rattet i elbilen, der har en topfart på beskedne 105 km/t (i sport-mode....) og en rækkevidde på op til 200 km. Til gengæld er den til at betale med en startpris på 9.999 Euros (små 75.000 kr.).

Der er tre udstyrstrin, inklusiv et kaldet “Urban Snob”, målrettet de mere miljøbevidste, som kan bestille plantematerialer til kabinen. Ifølge en grynet video fra mappen med pressemateriale, er Dartz igang med at test skudsikre ruder til bilen også, men det skal nok tages med et gran salt... 

Pressematerialet om den nye elbil er fyldt med skøre indslag. Her en videotest af en skudsikker rude. 

© screenshot Dartz PR video

FreZe Nikrob EV i eksklusivt selskab. 

© Dartz

Der er ingen officielle salgskanaler i Danmark, men Dartz vil meget gerne sælge bilen til danskere. Dartz arbejder i øjeblikket også på en app og en delebilsløsning, men vi afventer spændt på en mere konkret plan fra Letland.

Den billige elbil er nemlig ikke en joke - i Kina er de vilde med den som pendlerløsning. Siden lanceringen sidste år i juli, er den blevet den mest solgte elbil i Kina efter Tesla Model 3, skriver flere internationale medier.  

Dartz er lidt nærige med de tekniske specifikationer, men oplyser, at FreZe Nikrob EV kan oplades på +5 timer derhjemme og +2 timer i en hurtiglader. 

© Dartz

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...