Guinness World Records The american Dream verdens længste limosine

Der er plads til 2 V8'ere under kølerhjelmen

© Guinness World Records

Verdens længste bil kan køre igen!

Verdens længste bil gik i glemmebogen og forfaldt - nu er den tilbage fra de evige jagtmarker!

11. marts 2022 af Gustav Reeh Persson

The American Dream

"The American Dream", som denne specialbyggede Cadillac Eldorado bliver kaldt, blev forvandlet af Hollywoods kendte bilbygger, Jay Ohrberg. Cadillac Eldorado'en er fra 1976, men den blev ombygget i 1986 til at promovere bilshows. 

Den har 26 hjul spredt på 30,5 meter, lige så lang som 12 Smart Fortwo. I det lange motorrum er der plads til to amerikanske V8'ere og den har et 'knæk-led' på midten, som var det bussen 5C i København. Indretningen dengang mindede mest om et krydstogtskib. 

Der var plads til 75 passagerer, der kunne hente drinks i en af minibarerne eller blive underholdt i en af tv-stuerne med lædersofaer. Hvis man var træt kunne man sove i en kingsize vandseng eller dase i en svømmepøl. Hvis man ville væk, var der en helikopter-landingsplads på bagsmækken, der kunne forvandles til en minigolf-bane. Så det var "The American Dream", i 1986, men sidenhen er den gået i glemmebogen.

Guinness World Records The american Dream verdens længste limosine

For at holde styr på de 30 meter, kan bilen køres fra begge ender. Her ses den som den blev fundet i 2010.

© Michael Manning

Glemt og efterladt

Verdens længste bil blev på et tidspunkt i 90'erne ikke længere cool, og Jay Orhberg lejede den ud til et reklamebureau, der glemte at aflevere den tilbage. Den dukkede så op i 2010 som et rustvrag ved et pakhus i New Jersey. Alt det flotte udstyr var rippet, og det eneste, der stod tilbage, var skallen af fordums storhed.

Den endte i hænderne på bilmuseet Autoseum i New York, der havde planer om at renovere bilen, men de løb tør for penge og så var fremtiden igen usikker for modellen. Den stod faktisk i uvished i 7 år før den endelig blev solgt videre til bilmuseet Dezerland i Florida der fortsatte projektet. Da The American Dream skulle fra New York til Florida blev den skilt ad i to dele. Den endelige renovering har taget 3 år og kostet 1,7 mio. kr. Men 1. marts i år blev renoveringen færdig!

Guinness World Records The american Dream verdens længste limosine

Michael Manning købte den i 2010, da den stod som et rustvrag med en vision der endelig er blevet virkelighed.

© Guinness World Records

Verdens længste bil er blevet længere

The American Dream blev kendt fordi den i 1986 blev kåret til at være verdens længste bil af Guinness World Records. I forbindelse med restaureringen er den blevet 4 cm længere og derved har den slået sin egen rekord her i 2022. Til restaureringen blev der brugt mange doner- Cadillac Eldorado'er og bl. a. et tag fra en Oldsmobile Vista Cruiser der har stået oplagret i over 30 år. 

Man må bare tage hatten af for de to MIchael Manning og Michael Dezer ,der har brugt 10 år på dette projekt. De er om nogen skyld i at den grotesk lange kultbil kan køre igen og det alene gør verden til et mindre kedeligt sted. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...