excalibur
Der er masser af power bag det klassiske look. Excalibur gemmer på en V8-motor med 275 hestekræfter. © bilmagasinet.dk

Var det noget med en Excalibur?

Åbent Hus overalt hos autoforhandlerne i Påsken - her er den mest eksotiske brugte bil til salg

6. april 2009 af Steen Bachmann

Påsken er højsæson for køb af nye og brugte biler, og uanset om du skal have skiftet bil eller ej, så er det bare at komme afsted. Et hurtigt skan af markedet afslører store prisfald, specielt hvis du går efter biler, der har et forbrug under 10-12 km/l.

I dén klasse hører bilen her. Excalibur blev bygget i blot 26 eksemplarer og er inspireret af den legendariske Mercedes-Benz SSK fra mellemkrigstiden. Motoren er en 7,4-liters V8 fra Corvette på 275 hk, hvilket skulle give en 0-100-tid på 5,0 sekunder (det vil vi se, før vi tror det).   

Excalibur blev håndbygget fra 1964 til 1989 på fabrikken i Milwaukee, Wisconsin. Mærket stammer fra en Studebaker showbil til New York Auto Show i 1964. Studebaker havde økonomiske problemer, og da mærket også havde den amerikanske import af Mercedes-Benz, kaldte man showbilen Mercebaker. På udstillingen omdøbte man den til Excalibur, og der løb 25 ordrer ind i løbet af den næste uge.

Tidligere ejere af Excalibur omfatter Ronald Reagan, Tony Curtis, Gary Cooper, Frank Sinatra, Dean Martin, Steve McQueen og Arnold Schwarzenegger. The Governator sagde om sin Excalibur: "This car turns more heads than any roadster I ever owned!".

excalibur
De seks spektakulære udstødningsrør fra motorhjelmen bidrager til det dramatiske 1920'er-look. © bilmagasinet.dk

De seks spektakulære udstødningsrør fra motorhjelmen bidrager til det dramatiske 1920'er-look. De har ingen forbindelse til Corvette-motoren.

Bilen på billedet er en original 1974 Excalibur SII Roadster. Den kan ses og købes til Åbent Hus hos Classic Investment Cars, Hastrup Bygade 22A, 4621 Hastrup, Langfredag og Påskelørdag kl. 11-15.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...