Ukendt superbil: Kepler Motion

Ny amerikansk hybrid-superbil får V6-biturbo, elmotor og 800 hk

31. december 2012 af Steen Bachmann

I 2009 fik en ny amerikansk hybrid-superbil verdenspremiere på den internationale biludstilling i Dubai. Navnet er Kepler Motion. Kepler Motors er grundlagt af fartrekordindehaveren Russ Wicks, og han trak selv lagenet af den færdige prototype  på udstillingen.

Superbilen Motion har et egenudviklet elektronisk styret firehjulstræk. Den drives af en centerplaceret 3,5-liters Ford V6 med biturbo, der trækker på baghjulene, og en 250-hestes elmotor, der trækker på forhjulene. Med elektronisk traction control skulle 0-60 mph-tiden være 2,5 sek., hvilket svarer til en 0-100-tid på 2,6 sek. Det vil vi se, før vi tror det, men med de rette dæk og computerstyret launch control er det teoretisk muligt.

"Her i området er der tradition for ultra high performance-biler og limited edition-superbiler. Det er et ideelt sted at præsentere avanceret ny teknologi," skriver Russ Wicks i en pressemeddelelse.

Bilen er udviklet fra et blankt stykke papir af et team af håndplukkede ingeniører, aerodynamik-specialister og eksperter i product development. De forsker i teknologier som aktiv affjedring, aktiv aerodynamik, launch control og programmérbar track assistent system, der sætter bilen op til trackday præcis efter førerens ønsker.

Kepler Motion er opbygget i kulfiber og kompositmaterialer og har chassis af monocoque-typen. Kabinen har plads til to personer "above average size", hvilket betyder, at tykke bilentusiaster også kan være der.

Kepler Motion

 

Opbygning
2-personers superbil, elmotor trækker på forhjul, centralt placeret benzinmotor trækker på baghjul

Benzinmotor
V6, 3,5 liter, 24V, biturbo, 550 hk

Elmotor
250 hk drevet af lithium-ion batterier. Overfører kræfter til forhjul via 2-trins elektronisk styret automatisk gearkasse

Transmission
7-trins ratbetjent dobbeltkoblingsgearkasse.

Dimensior
Mål L/B/H 444/200/119 cm, dæk for/bag Michelin Pilot Sport PS2 275/35ZR19 - 335/30ZR20, bremser for/bag 380 x 32 mm, 6-stemplede calipre - 380 x 32 mm, 4-stemplede calipre

0-100 km/t
2,6 sek.

Topfart
+320 km/t

Der skal bygges 50 stk., og fornylig hørte vi nyt fra Russ Wicks, der har offentliggjort tre små trailere med prototypen:

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.