Morgan trehjulet three wheeler exit 2020
© Morgan

Farvel og tak: Trehjulet Morgan laver stor exit

Morgan siger farvel til Three Wheeler med en speciel version for at give den en ordentlig afsked

28. november 2020 af Frederik Hauschildt

Farvel til en legende

Det er med et sønderknust hjerte, at vi kan meddele produktionsslutningen på måske det mest unikke unikum af en åben, britisk sportsvogn. Morgan 3 Wheeler stopper nemlig produktionen i det kommende år.

Det sker dog ikke, inden Morgan har affyret farvel-kanonen. I samme åndedræt annoncerer de nemlig en helt speciel variant af 3 Wheeler. P101 hedder den, og ændringerne er primært visuelle. Der refereres til bilens historie som motorsportsikon, og det betyder racerbemaling og aerodynamik.

Morgan trehjulet three wheeler exit 2020
Morgan 3 Wheeler P101

med dazzle-bemaling, strømlinede fælge og hella-tågelygter

© Morgan

Masser af racing-features

Først og fremmest vil man bemærke de nye bemalinger, 3 Wheeler kan komme i. De forskellige varianter hedder 'Art Packs', og der findes i alt 4 af disse pakker, hvortil der kan vælges én af to farvekombinationer.

Bellytank, Dazzleship, Aviator og Racecar, kalder Morgan pakkerne, og de holder hver især inspiration fra typiske bemalinger i krigsførsel og motorsport fra 1930'erne og 1940'erne. I bunden af teksten kan du se et overblik over alle varianter.

Fælles for alle pakkerne, er udstødning i sort og hvid på henholdsvis højre og venstre side, 9" hella-tågelys og et aerodynamisk, flat sæt fælge foran. Du kan også bestille bilen med 'Aero-pack', der fjerner skærm og styrtbøjle fra passageren.

Morgan trehjulet three wheeler exit 2020
© Morgan

Vinker på gensyn

Men selvom nyheden om at Morgan dropper deres trehjulede, så er det ikke ensbetydende med, at vi aldrig ser den igen. Morgan regner nemlig bare med at holde en pause i produktionen af Morgan 3 Wheelers, og vil således tilbage til at producere biltypen en gang i fremtiden. 

Der er ikke meldt noget officielt om deres genintroduktion, men hvis vi skulle gætte, så indebærer det at sløjfe den forbrændingsbaserede bil til fordel for elvarianten, EV3.

I mellemtiden kan man savle over P101. Den bliver kun produceret i 33 eksemplarer, og Morgan siger, at de sælger dem for £45,000. Skal den stå på skiver i Skive, kan vi regne med en cirkapris på over en million danske kroner.

Morgan trehjulet three wheeler exit 2020
Bellytank-bemaling

i sølv.

© Morgan
Morgan trehjulet three wheeler exit 2020
Dazzleship-bemaling

i sort.

© Morgan
Morgan trehjulet three wheeler exit 2020
Aviator-bemaling

i sort.

© Morgan

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...