Claas Xerion 5000 Trac VC traktor Nürburgring Nordsløjfe Nordschleife rekord racerbane grøn forfra

Verdens mærkeligste rekord er sat på Nürburgring

Der er sat nu omgangsrekord på Nürburgrings Nordsløjfe – i en traktor – med 500 hk... Shit, det er mærkeligt, læs hele historien i artiklen hér!

3. september 2020 af Frederik T. Frey

Nürburgrings Nordsløjfe strækker sig over 20,832 km og 73 sving. Det er en håndfuld for de fleste bilentusiaster uanset køretøj. Det tyske medie, Auto Motor & Sport har valgt at gøre livet sværere, men også sjovere, for sig selv med deres seneste omgangstids-forsøg på racerbanen i Eifelbjergene.

Siger "Claas Xerion 5000 Trac VC" dig ikke det store, er du næppe landmand. Traktoren på 13,6 ton yder omkring 500 hk fra en 12,8-liters 6-cylindret motor. 

Landbrugskøretøjet kan køre forlæns og baglæns med samme hastighed, og førerhuset kan dreje 180 grader. Den kraftfulde traktor forcerer således Nürburgrings mange sving "baglæns" med omvendt kabine, da det giver det bedste udsyn.

Omgangstid på næsten 30 minutter

Omgangstiden som blev sat af traktoren med over 500 hk er på 24.50,47 min., og det er faktisk en rekord på Ringen, når det kommer til traktorer. Claas Xerion 5000 Trac VC'en opnåede en topfart på svimlende 49 km/t, hvilket måske ikke imponerer i en personbil – men som må føles som helvedes forgår i et landbrugskøretøj som traktoren.

Til sammenligning klarer en Lamborghini Aventador SVJ en omgang på Nürburgring i tiden 6.44,97 min., hvilket er rekord for serieproducerede gadebiler. 

Claas Xerion 5000 Trac VC traktor Nürburgring Nordsløjfe Nordschleife rekord grøn forfra mark landbrug

Claas Xerion 5000 Trac VC i mere vante omgivelser.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...