ny fisker alaska elbil 2021

Billedet fra Henrik Fiskers LinkedIn-opslag

© Fisker

Teaser: Her er Henrik Fiskers svar på Tesla Cybertruck

Den amerikanske bilproducent Fisker ser ud til at ville tage kampen op mod Tesla Cybertruck

6. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Fisker pirrer mere end nogensinde

Omkring ét år efter, at vi for første gang rapporterede om Fisker Ocean, florerer der igen nyheder om en ny model fra Fisker. Intet er bekræftet, men følger man Henrik Fisker på LinkedIn er det svært, ikke at begynde at glæde sig.

Nytårsaftensdag sendte Fisker nemlig et billede ud af en ny Fisker-model, der er undervejs. Tilhørende skrev han (oversat):

"Ok, ja, vores næste bil er måske en livstils-pickup truck! Men ikke bare enhver pickup truck! Vi vil bygge den letteste, mest effektive pickup-elbil i verden! Billedet er bare en teaser! Det er ikke den færdige bil: Den vil være langt mere radikal!"

ny fisker alaska elbil 2021

Intet officielt navn er meldt ud, men hovsa-opslaget på Twitter kalder bilen Alaska.

© Fisker

Hurtig på Twitter

Det skal nævnes, at Fisker, ligesom Musk, er hurtig på tasterne, når det kommer til sociale medier: I begyndelsen af 2020 skrev Fisker på Twitter, at de havde gang i en elektrisk pickup. 

Opslaget blev hurtigt slettet, og information har været svær at falde over siden. I december skrev Fisker endnu engang på Twitter, denne gang uden at slette:

Hvornår ser vi den i Danmark?

Detaljerne er endnu ikke blevet offentliggjort: Konkurrencen er hård i det nye elbil-pickup segment, og selv om ingen af konkurrenterne endnu er på markedet, så lover de alle sammen at være den bedste. Specielt i dansk kontekst kan prisen være afgørende. Den definerer nemlig, hvorvidt der overhovedet skal afgift på elbilen eller ikke.

Rygterne går også på, at den nye pickup skal baseres på Fisker Ocean. I det tilfælde, vil vi måske kunne forvente leverancer tidligere end konkurrenterne. 

SUV'en Fisker Ocean kunne købes fra sidste år, og de første biler til danske købere forventes leveret i starten af 2022.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...