Supercross i Jyske Bank Boxen
Supercross i Jyske Bank Boxen© Lars Møller

Supercross fejrer 25-års jubilæum i Herning

I weekenden 8.-9. februar er der kæmpe supercross-show i Herning for 25. gang. Tjek detaljer her

3. februar 2019 af Steen Bachmann


185.334 gæster har igennem tiden år oplevet Yamaha SuperCross & Freestyle Show i Herning. 8.-9. februar åbnes dørene til en kæmpestor supercrossbane for 25. gang i Messecenter Herning.

Den spanske motocross-ekvilibrist Edgar Torronteras kommer til Herning til jubilæet, og det bliver et særligt gensyn, da han i en alder af kun 16 år var med til Supercross i MCH's runde hal B i 1998.

Teknisk svær bane i MCH

De bedste kørere og verdensstjerner, som formår at tæmme de vilde kubikmaskiner, kommer med nye og nervepirrende tricks.

"Vi har kørt en teknisk svær og udfordrende bane i stilling for at skabe en indendørs legeplads til adrenalinhungrende supercrosskørere fra både ind- og udland, og banen kan udfordre selv nogle af verdens bedste i disciplinen," lyder det fra arrangør Lars Green fra ASP Event. 

© Lars Møller

Hvem bilver King of Herning?

Deltagere fra otte nationer kæmper om titlen som "King of Herning" i årets SuperCross. Ryan Breece fra USA er med fra start, og han kan udfordre de mange franske talenter som for eksempel Kevin Ballager, Julien Lebeau, Charles LeFrançois og Florent Richier, som er den mest vindende SX-deltager med hele fem "King of Herning"-titler. 

Desuden kommer franske Tom Pages, som ifølge arrangøren er verdens ubetinget bedste freestyle-kører. Han medbringer det vildeste dobbelt-backflip og en masse andet freestyle. 

Danske Mathias Jørgensen kommer hjem fra USA for at deltage i kampen om pokaler. Han har skrevet dansk historie ved at kvalificere sig til finalen ved AMA SX i Anaheim, Californien.

Også morgendagens stjerner deltager i showet, nemlig i KTM SX kids cup 50cc samt en Yamaha YZ65CUP-klasse. De yngste deltagere er blot fem år.

Yamaha SuperCross & Freestyle Show 2019

Igen i år kan publikum udvide oplevelsen med et besøg på udstillingen Motorshow i MCH Messecenter Herning lige ved siden af Jyske Bank Boxen. 

Her kan man opleve alle de kendte motorcykelmærker, lækre biler, tilbehør og masser af aktiviteter.

Showet afsluttes med et forrygende Freestyle Show, hvor ufattelige tricks vil blive udført i vilde højder oppe under Jyske Bank Boxens tag. 

Yamaha SuperCross & Freestyle Show kan opleves i Jyske Bank Boxen 8.-9. februar. Billetter købes på mch.dk.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...