Biltest af Ssangyong Rodius Camper 2,7 XDI Spirit aut.
Biltest af Ssangyong Rodius Camper 2,7 XDI Spirit aut.© bilmagasinet.dk

Ssangyong Rodius Camper 2,7 XDI Spirit aut.

Hva´ dælen er dét? Det er Rodius, bilernes svar på skrubtudsen

14. februar 2007 af Steen Bachmann

Nytårsmorgen var en hvidhåret villaejer på Frederiksberg ved at læsse et brugt raketbatteri op i en trillebør, da jeg defilerede forbi i Rodius. Jeg trillede i lav fart, for når man kører over et fartbump i en camper, lyder det som køkken-afdelingen af Imerco under et jordskælv. Da han kiggede op, gled batteriet af hans skovl, hvorefter han nikkede i slow motion og med åbne øjne og mund, mens han forsøgte at se mig i øjnene. Men det skal jeg ikke nyde noget af. Ikke i dén bil.

Rodius er så stor, at du skulle ansætte en styrmand, hvis den havde været et skib. Med syv personer ombord er her plads til tre store kufferter, et par sportstasker og en sæk med julegaver. Den har to stole i forreste række, to i midten og en bænk bagest med plads til tre. Denne kan skydes i længden, klappes sammen eller afmonteres, og de to stole i midten kan foldes ned, så de udgør to små borde, vendes rundt, så fem personer sidder over for hinanden, eller lægges ned, så man har to nød-sovepladser.

Alt det er ok, selvom det ville være rart, hvis agterporten ville åbne helt op: Du tager fat i håndtaget, træder fire skridt tilbage, mens porten går op, træder frem... for så at banke hovedet ind i en skarp kant. Du skal selv løfte klappen de sidste 10 cm.

Den 5-cyl. commonrail-diesel skal trække over 2,2 ton. Skal den virkelig lyde sådan?, spurgte en passager nedad motorvejsrampen. Svaret er 'åbenbart', for uanset hvor ihærdigt det femtrins aut. gear skifter op og ned, flytter skuden sig kun modvilligt.

Det er lykkedes den danske importør at bygge bilen om til camper, uden at nogen opdager det, og kompliment for dét. Pseudo-køkkenet er skjult, og det er den mindst raslende camper, vi har kørt, hvilket svarer til at sige, at din kone er den heks, der mindst ligner en heks.

Du vil have kæmpebil til lavpris? Så tag den nye Kia Carnival Camper.

SSANGYONG RODIUS 2,7 XDI SPIRIT AUT. CAMPER
Motor R5, 2.696 cm, 20V, turbodiesel
Ydelse 165 hk ved 4.000 o/min
340 Nm ved 1.800-3.200 o/min
0-100 km/t. 13,5 sek.
Topfart 169 km/t.
Forbrug EU-miks 11,5 km/l
Årlig ejerafgift 9.620 kr.
Vægt/last/påhæng 2.159/691/2.750 kg
Mål (L/B/H) 513/192/182 cm
Bagagerum maks. 2.600 liter
Dæk 225/65R16T
Værditab 3år/60.000 km ukendt
Reservedelsindeks 116
Pris 371.995 kr.

VI SYNES…
Rodius - gardinbussen fra Helvede - har det ikke nemt med dét udseende, og nu bygger de den om til camper. Stakkels bil.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...