Pininfarina VinFast rød SUV forfra forende front 2018 vietnam

Spøjst navn og spøjst fjæs – ny bil fra Vietnam

Vietnam vil også være med i bilproducenternes klub – på den internationale biludstilling i Paris til oktober vises to nye biler.

12. september 2018 af Frederik T. Frey

Kender du nogle biler, der er produceret i Vietnam? Nok ikke. Det er ikke så underligt, for den røde SUV du ser foroven er fra landets eneste personbilsproducent – VinFast. Andre producenter i det asiatiske land har tidligere bygget mindre kommercielle køretøjer som kassevogne og lastbiler i forskellige størrelser. Udenlandske bilmærker som bl.a. Toyota, Mitsubishi og Ford har også lokal produktion af biler til det Vietnamesiske marked i landet, der grænser op til Kina, Laos og Cambodja.

VinFast tropper nu op med to nye og "ægte" vietnamesiske biler på næste måneds internationale biludstilling i Paris – en SUV og en sedan.

Pininfarina VinFast sedan grå forfra forende front 2018 vietnam

Udover en SUV viser VinFast også en sedan på den internationale biludstilling i Paris til oktober.

VinFast vises på international biludstilling

Vietnameserne hos VinFast har dog fået hjælp fra kyndig side. Begge biler er designet i samarbejde med mestrene fra det italienske designhus, Pininfarina. De fleste husker nok Pininfarina som dem, der har designet Ferrari'er i en menneskealder – og selv om det er korrekt, så havde Pininfarina også en finger med i spillet, da Hyundai Matrix blev designet...

Central placeret på begge vietnamesiske bilers snude sidder en V-form udført i krom. Ifølge chefdesigner hos VinFast, David Lyon, er designet og særligt det store V en forankring til Vietnam og ikke mindst landets naturlige skønhed og varmhjertede befolkning.

Hyundai Matrix 2005 Pininfarina grøn bagende bagfra

Pininfarina, der er med til at designe de to nye VinFast'er, har også designet denne Hyundai Matrix.

VinFast-design til afstemning

Forbindelsen mellem bilerne og Vietnams befolkning er til at tage og føle på, da designprocessen foregik ved en afstemning. 20 forskellige designs fra forskellige firmaer blev sendt til afstemning, og over 62.000 vietnamesere deltog i afstemningen, hvor Pininfarina's design trak sig sejrrigt ud.

Der er endnu meget få detaljer om de to vietnamesiske biler – vi kender end ikke deres modelnavne. Vi ser frem til at blive klogere på den internationale biludstilling i Paris, der løber fra d. 4. oktober til d. 14. oktober.

Pininfarina VinFast sedan grå side profil 2018 vietnam

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...