Solcellebil på vej - får lav pris og lang rækkevidde

Hollandske Lightyear har netop åbnet for forudbestillinger af deres nyeste model, Lightyear 2, der ifølge dem selv skal revolutionere den grønne omstilling af køretøjer.

10. januar 2023 af Emil Winter

Bliver overkommelig for flere

Den hollandske bilfabrikant, Lightyear, brød for første gang ind på den internationale bilscene med lanceringen af Lightyear 0, der kom i 2018 og lovede en kraftigt forøget rækkevidde ved hjælp af 5 m2. solceller. 

Lightyear 0 vakte begejstring blandt de internationale motormedier, men med en startpris lige i underkanten af to millioner danske kroner, bliver den næppe aktuel for de fleste.

Derfor vækker det nu opsigt, at Lightyear netop har åbnet for forudbestilling af deres nyeste skud på stammen, Lightyear 2, der viderefører den revolutionære solcelleteknologi fra Lightyear 0, men til en sjettedel af prisen.

Lightyear har nemlig meddelt, at Lightyear 2 kommer til at starte under 40.000 euro, hvilket svarer til små 300.000 danske kroner. Mens Lightyear 0 allerede er sat i produktion, forventes det, at Lightyear 2 vil gå i produktion i 2025.

Det skriver Input.

Med lanceringen af Lightyear 2 bidrager hollænderne til den massive fremdrift af elbiler, men hvad sker der helt præcist, når antallet af elbiler eksploderer? Det kan du læse mere om her.

Lightyear 2
Lightyear 2

viderefører hollændernes revolutionære solcelleteknologi, men til en langt lavere pris.

800 kilometers selvforsynet rækkevidde

Brugen af solceller sikrer ifølge Lightyear’s ingeniører, at Lightyear 2 tilbyder mere end 800 km rækkevidde, før bilen skal oplades. Solcelleteknologien gør også Lightyear 2 til en af de mest klimavenlige biler på markedet.

“Med Lightyear 2 vil førerne i løbet af bilens levetid halvere deres CO2-emission sammenlignet med konventionelle elbiler,” fremgår det af en pressemeddelelse fra Lightyear.

Den fempersoners elektriske bil vil endda være selvforsynende på korte og mellemlange ture. Ifølge folkene bag betyder det, at forbrugeren løsrives fra elnettet og kan køre på gratis energi udvundet fra solen.

Yderligere informationer om batteri- og motorstørrelse og øvrige tekniske specifikationer er endnu ikke offentliggjorte. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...