© BYD

Se videoen: VILD hyperbil kan hoppe og køre på tre hjul!

BYD's nye superbil har 1.100 hk, kan hoppe og køre på tre hjul. Den kan også klare 0-100 km/t på 2 sekunder.

13. april 2023 af Gustav Reeh Persson

Hoppende superbil

Det kinesiske bilmærke BYD har fremvist deres nye platform for fremtidige modeller på opsigtsvækkende vis. Platformen, kaldet e4, har premiere på deres 1.100 hk superbil kaldet Yangwang U9. Den nye platform inkluderer et system med aktiv chassis og affjedring, der får superbilen til at hoppe med alle fire hjul og flere andre partytricks. 

Systemet kan bruges i superbilen til at øge stivheden med 200% ved skarp acceleration eller sving i høj fart med et tryk.

Superbilen selv er også ret vild. Platformen gør det nemlig mulig at have hele fire motorer. Så det giver firhjulstræk og en hulens masse kræfter: 1.100 hk. Det giver en acceleration på 0-100 km/t på 2 sekunder – hvilket er lige i omegnen af Tesla Model S Plaid.

Hvad er meningen??

Det er en vild gimmick, at den kan hoppe, men der er en mening med galskaben. Systemet. der har fået det inspirerende navn DiSus-X. kommer nemlig til andre modeller. Forestil dig en offroader, der udviser samme kontrol over dets chassis. En anden video BYD har fremvist viser at den kører på kun 3 hjul (se billedet nedenunder). Ikke dårligt, hvis man får en punktering.

Den første model, der får glæde af det nye system, er en stor Range Rover-konkurrent ved navn U8 SUV. Der går dog lang tid før systemet kommer til Danmark. Her er de tre BYD- modeller, der er tilgængelig i Danmark

© BYD

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...