Til stede til auktionen var også en Bugatti Divo nede i hjørnet

© Emirates Auction

Sætter rekord: Verdens DYRESTE nummerplade er solgt!

Nummerpladen P7 er lige blevet solgt for over 100 millioner kr. i en auktion.

12. april 2023 af Gustav Reeh Persson

Verdens dyreste nummerplade

I Dubai blev der skrevet historie, da den dyreste nummerplade nogensinde blev solgt på auktion. Den unikke nummerplade er den simple 'P 7' udstedt af Dubai. Unikke nummerplader med lave tal er eftertragtede i Dubai, hvor de ikke mangler penge. 

Prisen for nummerpladen lød på 55 mio. UAE Dirham, svarende til lige over 100 millioner kr.

Det er langt fra unikt i Dubai, hvor den tidligere titelholder for dyreste nummerplade nogensinde var nummerpladen '1'. Den blev solgt i 2008 for et beløb svarende til 96 millioner kr. 

Auktionens indtjeninger blev doneret til bevillingsfonden 1 Billion Meals. Bevilllingsfonden bekæmper sult på verdensplan og er ejet af Dubais leder. 


© Emirates Auction

Nummerplade som billet

Lave nummerpladenumre kan angiveligt åbne døre for deres ejere i Dubai. En lokal forretningsmand hævdede over for Bloomberg, at han blev nægtet adgang til Burj Al Arab-luksushotellet i 2006, fordi hans nummerplade havde for mange cifre. 

Ifølge Sahni fik han at vide, at han havde brug for enten en tocifret nummerplade eller en hotelreservation for at komme ind. Senere brugte han over 60 millioner kr. på nummerpladen 'D 5'. 

Det er ikke kun i Dubai, at man vil spinde guld på sjældne nummerplader.I USA vil en New Yorker have 145 mio. kr. for en speciel nummerplade, men så fik man også en Volvo med i købet.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...