Sælges: Verdens (måske) hurtigste bil

Verdens (uofficielt) hurtigste bil, Hennessey Venom GT, er sat til salg. Men det mest overraskende er nok prisen.

3. august 2015 af Christian Thestrup

Kunne du tænke dig at eje verdens hurtigste bil? Så er det nu, du skal slå til. En anonym sælger vil nemlig skille sig af med sin Hennessey Venom GT, og det er ikke hvilken som helst udgave af den vilde bil, der er tale om.

Det er nemlig det samme eksemplar, som den 14. februar 2014 fik trådt speederen i bund på den 5,1 km. lange landingsbane ved Kennedy Space Center i Florida, hvor den nåede en tophastighed på 435,31 km/t. Og så hurtigt har ingen produktionsbil før kørt. Alligevel har Guiness Rekordbog ikke anderkendt bilen som den hurtigste i verden. For det første blev hastigheden kun målt een vej, og for at kompensere for eventuel medvind siger reglerne, at hastigheden skal måles frem og tilbage, hvorefter man tager gennemsnittet. Derudover skal der mindst være lavet 30 eksemplarer af bilen, for at den kan kaldes en produktionsbil, og da der kun er solgt 16 eksemplarer af bilen, klarede den altså ikke optagelseskravet. Derfor tilhører den officielle titel som verdens hurtigste produktionsbil stadig en Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, som i 2010 satte en gennemsnitstid på 431 km/t.  

Hennessey Venom GT er bygget af de fartgale mennesker hos Hennessey Performance Engineering, der er mestre i at gøre hurtige biler endnu hurtigere. Venom GT begyndte da også sit liv som en Lotus Exige, men Hennessey har givet den bredere sporvidde, forlænget akselafstanden og givet den nye bremser, hjul, hjulophæng og affjedring. Motoren er en 7-liters V8 med to turboer, og ydelsen er angivet til 1.200 hk.

Selv om rekorden ikke er officiel, ændrer det dog ikke ved det faktum, at bilen kan køre 435,31 km/t. 0-100 km/t iøvrigt overstået på 2,7 sek. Og nu er bilen altså sat til salg for 1,2 million dollar, hvilket svarer til 8,1 million danske kroner. Set må siges at være overraskende lavt for en bil, der både er så hurtig og sjælden. Faktisk er det præcis det samme, som den i sin tid blev solgt for, men måske ejeren bare har brug for lidt ekstra lommepenge - hvem ved.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...