© bilmagasinet.dk

Retroudgave af retrobil

Caterham bygger specialudgave for at hylde Monte Carlo Rallye

9. september 2010 af Steen Bachmann


Caterham Roadsport 125 Monaco er den seneste i den uendelige række af hyldestmodeller til Lotus-skaber Colin Chapmans ikon fra 1957, Lotus Super Seven. Udgaven hylder den gyldne æra, hvor Monaco og Rallye Monte Carlo var en af motorsportens hovedstæder.

Chassiset i den 2-personers roadster er i børstet aluminium, fronten og fælgkanterne er sorte, mens det monargaskiske rød/hvide flag løber som motiv hen langs siden af bilen. 

I  det lille cockpit er her håndsyet sort læder med røde kontrastdetaljer - en hilsen til rouletten på det berømte kasino i Cannes i Monaco. Motoren er en 1,6-liters Ford-maskine med 16 ventiler, der yder 125 hk ved 6.000 o/min. Via en 5-trins manuel gearkasse er 0-100-tiden under 6,0 sek., men som i alle Caterhams er det selve køreoplevelsen, det handler om - ikke specifikationerne.

Oplevelsen af at give gas i en Caterham på en snoet vej kan ikke sammenlignes med noget andet i bilernes verden - det er som om, man rent fysisk kan mærke den vægt, der ikke er der, og drama får du selv med kun 125 hk.

Bilen vejer 500 kg tør og har en køreklar vægt inkl. fører på 660 kg. De første 20 biler sælges til intropris på £19.995 på gaden i Storbritannien. Via den danske importør vil prisen på danske plader være ca. 450.000 kr.

© bilmagasinet.dk

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...