© bilmagasinet.dk

Obama har verdens sikreste bil

20 cm tykke døre sikrer mod angreb

1. oktober 2009 af Jan Lang - BilBasen


Hver gang, den amerikanske præsident udskiftes eller en ny embedsperiode starter, så bliver tjenestekøretøjet udskiftet eller kraftigt opdateret. Det skete også for Obama i januar 2009, hvis nye bil er endnu mere sikker end den forrige.

Den specialbyggede Cadillac-limousine er sikret med hærdet stål, forstærket aluminium samt udstrakt brug af såvel titanium, kevlar og keramiske materialer, der forhindre projektiler fra op til tunge maskingeværer at trænge igennem.

Limousinens døre er 20 cm tykke. Glassene er op til 11 cm, og de kan modstå såvel håndgranater som flammekastere og maskingeværild. Dækkene er ligeledes specialsikrede og bliver de skudt i stykker kan bilen fortsætte på særlige fælge med en hastighed på over 80 km/t.

© bilmagasinet.dk


Men bilen er meget mere end passiv sikkerhed. Det aktive sikkerhedsudstyr omfatter en lille blodbank med Obamas blod, udvidet førstehjælpsudstyr og yderst avanceret kommunikationsudstyr, samt udstyr der gør det muligt at fortsætte kørslen i totalt mørke.

Sikkerhedslimousinen vejer over fem ton, er udstyret med en V8-motor, der yder over 500 hk, men topfart og acceleration er hemmeligholdte.

Lige som sidste gang i 2005, hvor en ny limousine blev præsenteret, er det Cadillac som har bygget bilen.

Der er naturligvis krav om brug af sikkerhedsseler i bilen, noget som den forhenværende præsident Bush skulle have svært ved at overholde.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...