Delorean DMC-12
Delorean DMC-12

Fylder 40: Er der en ny DeLorean DMC-12 på vej?

Den 21. januar fyldte DeLorean DMC-12 40 år. Dagen blev markeret af Italdesign med noget at se frem til.

29. januar 2021 af Bjørn Skærup

DeLorean DMC-12 bliver hyldet

DeLorean DMC-12 blev første gang produceret 21. januar 1981, hvilket betyder at den lige har rundet 40 års jubilæum. Bilen med den skandaleombruste historie skulle godt nok bruge en Hollywood-film og flere år ude af produktion for at blive en rigtig kultbil. Efter et salg på 8583 eksemplarer af bilen stoppede produktionen af forskellige grunde 20 år senere. 

Men nu hylder Italdesign, hvis medstifter Giorgetto Giugiaro tegnede bilen, 40 års historie. Det gør de godt nok på lidt kryptisk vis, skriver Boosted.

Delorean DMC-12
Delorean DMC-12

Den originale Delorean DMC-12 med sine mågevinder og firkantede design

Italdesigns opslag giver ideer til ny DeLorean

Opslaget kan ses lige nedenunder. Et billede på deres Facebook-side viser således en bil-silhuet med bogstaverne ‘DMC’ lige under et billede fra den første produktionsdag – 21. januar 1981. Men teksten til billedet er faktisk lige så interessant. 

Billedet her er på DMC’erens første dag i produktion, og findes der en bedre måde at fejre det på end med et smugkig ind i den nærmeste fremtid?, skriver Italdesign.

Før de slutter med et ‘stay tuned’. Du kan selv se opslaget ved at trykke her.

Delorean DMC-12 Italdesigns
Delorean DMC-12 Italdesigns

Vi har kørt Delorean DMC-12 

Den oprindelige DeLorean skulle have været det helt store bil-eventyr. Det blev det bare aldrig, den britiske regering nåede dog at skyde millioner af skattekroner i fabrikken i Belfast i Nordirland.

Det store problem for den originale DeLorean var, at udseendet lovede for meget. Motoren kunne slet ikke leverer med kun 130 hk fra en 2,8 liters V6-motor. 

Hvis du vil læse mere, så kørte vi for et par år siden den originale Delorean DMC-12. Den køretur kan du læse mere om her.

Delorean DMC-12 Italdesigns
Delorean DMC-12 Italdesigns

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...