NIO 2022 Danmark
© Nio

NIO tilbyder fuld "opladning" på 5 minutter i Danmark

Opladning er og bliver elbilen største problem - især på langture. Men hvad hvis det problem kunne løses på fem minutter?

5. september 2022 af Gustav Reeh Persson

Nio kommer til Danmark 

Den kinesiske elbilsproducent Nio kommer til Danmark. Det sker i løbet af efteråret med den store sedan kaldet ET7. Udover sedanen forventes en mindre sedan kaldet ET5, hvor imod en stor SUV, kaldet ES8 som vi har testet for nylig i Norge, ikke kommer til Danmark. ET5 kommer i begyndelsen af 2023 og da venter også en helt nyt ES7, som er en SUV, der er mindre end ES8. Alle de modeller, der kommer til Danmark bygger på anden generation af elbiler fra Nio.

Nios modelprogram bliver opbygget på samme måde som Teslas og kommer til at matche Model S, 3 og X. Nio er i forvejen på to markeder, nemlig det kinesiske og det norske. Danmark er en del af en større udvidelse i Europa, hvilket også tæller lande som Tyskland, Sverige og Holland. 

NIO ET7 Danmark 2022

NIO ET7, der størrelsesmæssigt minder om Tesla model S, bliver den første bil fra mærket i Danmark

Fuldt batteri på fem minutter i Slagelse

Nio adskiller sig fra andre elbilsproducenter ved, at de planlægger at opbygge et netværk af batteriskifte-stationer. En såkaldt Powerswap Station er ved at blive bygget ved Slagelse. 

Den forventes at blive åbnet inden udgangen af 2022. Det fungerer på samme måde som det kuldsejlede projekt Better Place der i årene 2011-2013 opbyggede en lignende infrastruktur til Renaults elbil Fluence Z. E. 

Nio har dog den fordel af flere modeller og generelt at Danmark er mere klar til elbiler. Nio understreger at batteriskiftestationerne kun skal komplimentere de eksisterende muligheder for opladning som man kender det fra alle andre elbiler, med hjemmelader og offentlige lynladere.  

Vi tog for nylig til Norge for at afprøve en Nio Powerswap Station, hvor din elbil helt af sig selv kan bytte batteri til et, der er fuldt opladt.

Se her, hvordan det fungerer:

5. september 17.20: Artiklen er opdateret med præcisering af modelprogrammets introduktion i Danmark 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...