Nio ET5 priser
Nio ET5


© Søren Juul

Nio ET5: Så er der priser og opdaterede specifikationer på Kina’s svar på Tesla Model 3

Nio’s mellemstore sedan ET5 lanceres nu i Danmark til priser fra 408.000 kr. Vi gennemgår bilen fra A til Z og ser nærmere på de danske priser.

12. juni 2023 af Søren Juul, Mikkel Østrup-Jeppesen

Alt om Nio ET5

Første tur i Nio’s mellemstore sedan ET5 afslører et tårnhøjt komfortniveau, friske præstationer – og visse udfordringer, når det kommer til batteriteknologi og pris.

Læs mere om Nio ET5

Nio ET5 test
© Søren Juul

Test af Nio ET5

Søren Juul

Testbilens batteri er alarmerende fladt, da vi tager en motorvejsafkørsel ved Slagelse og kryber ind på rastepladsen med fastfoodtrestauranter, ladestandere – og en futuristisk udseende hal, der kører porten op, da vi nærmer os.

Parkér bilen foran en bås, slip rattet, og den bakker selv indenfor, mens en robot løfter den og skifter batteriet, uden at man skal løfte en finger. På under fem minutter er vi videre med et friskt batteri og omkring 500 km rækkevidde og kan køre til Jylland og retur uden at tænke på opladning. 

Nio ET5 test batteristation slagelse
© Søren Juul

Minder det ikke om fiaskoen Better Place fra 00’erne..?

Tanken er nærliggende. Det er Nio’s eneste Power Swap Station i Danmark på nuværende tidspunkt, men der skulle være flere på vej – og du finder dem også i Norge, Sverige, Holland og Tyskland. Og nok så vigtigt: modsat Better Place, har Nio flere modeller på hylderne frem for en usexet Renault Fluence sedan med sløj rækkevidde. 

Nio ET5 test side vej
© Søren Juul

Hvad er ET5 for en bil, hvad koster den – og kan man kun lade den op i Slagelse?

Luksus-kineseren stiller med 489 hk, firehjulstræk og fås med et 75 kWh (brutto) standard range eller 100 kWh (brutto) long range-batteri til 408.000 kr henholdsvis 453.000 kr., hvis du altså lejer batteriet på en abonnementsordning med et månedlig gebyr på 1.299 kr. henholdsvis 2.199 kr.

Det koster et gebyr pr. batteribytte plus differencen for strømmen på det batteri du kommer med, og det batteri der kommer i bilen, men som lokkemad tilbyder Nio gratis gebyr og strøm i resten af 2023. Herefter er to batteriskiftegebyrer gratis per måned.

Du kan også lease hele bilen fra 8.499 kr. om måneden.

Endelig kan du også købe en ET5 fra 501.000 kr. med det lille batteri – og 621.000 kr. for varianten med det store batteri, som vi fået fingre i dag. Men så ryger muligheden for at skifte batteri – og du må nøjes med lade den op som en konventionel elbil. 

Nio ET5 test oplader clever
© Søren Juul

Hvor stor er ladeeffekten på Nio ET5?

Hjemme i wallboksen kan du oplade Nio ET5 med 11 kW – og finder du en DC-lynlader, er ladeeffekten 140 kW for det lille 75 kWh batteri og af en eller anden grund, kun 125 kW for det store 100 kWh batteri.

Hvorfor skal jeg investere i Nio ET5, hvis den præsterer middelmådigt ved ladestanderen?

ET5 er hurtigt ude af betalingsbåsen på Storebæltsbroen, når speederen ryger ned. 100 km/t nås på 100 km/t og topfarten opgives til 200 km/t, så du kan suse forbi VW’s elbiler på Autobahn, hvis det bliver aktuelt. Det bedste ved ET5 er dog dens komfortable affjedring, det lave støjniveau og retningsstabiliteten, som gør bilen til en fornøjelse at køre på motorvejen.

ET5 med det store batteri vejer omkring 2,3 ton, men den føles ikke som en overvægtig hval, hvis du motionerer den ude på de små landeveje. Den er hele tiden i fin kontrol og bremserne er gode under normale kørselsforhold.

Nio ET5 test bagsæde
© Søren Juul

Kom så med de dårlige ting! Der må være noget?

Vi er ikke færdige med at rose ET5. Kabinen er lys og polstret med lækre materialer. Det knirker ikke, når du kører over bump. Du sidder højt med et godt udsyn over trafikken som i en crossover, selvom bilen ligner en sporty sedan. Det er svært at ønske sig mere udstyr – det skulle da lige være en en komfortpakke fra ekstraudstyrslisten til 18.800 kr. med bl.a. opvarmet rat og køl/massage i de velstøttende forsæder og varme i de bageste.

Men, men, der er afgjort plads til forbedringer gennem trådløs opdateringer, når det kommer til bilens hjælpesystemer. Trods et kæmpe arsenal af sensorer, radar, kamera og lidar er den adaptive fartpilot og linjevogter stadig i indlæringsfasen, når du kører på en motortrafikvej med helt friske vejstriber.

Fartpiloten famler sig vuggende frem mellem vognbanernes striber. Det er irriterende. Der skorter heller ikke på belastende bing-bong og dong alarmer under kørslen – og robotstemme fra den lille Nomi Mate assistent i forruden mistænker bilen mig hele tiden for ikke at holde fast i rattet. 

Nio ET5 test kabine
© Søren Juul

Også infotainmentsystemet, som optræder på en stor skærm med skarp grafik, er grove løjer, hvis du er vant til det bare spiller f.eks. en tysk elbil. Menuerne er uoverskuelige og mange – og du kan ikke tilslutte Apple CarPlay eller Android Auto.

Er der noget ekstraudstyr I kan anbefale?

Ja, skal du på losseren med en trailer eller trække en campingvogn, så bestil ET5 med elektrisk foldbart anhængertræk, som er skjult elegant under kofangeren, når du ikke bruger det. Det napper 1,4 ton og koster 13.400 kr.

Hvad er dommen over Nio ET5 efter første tur?

Der er intet kinesisk bras over NIO ET5 – den er så godt skruet sammen og lækker, at man fristes til at tro den har en tysk dåbsattest. En høj pris og en halvfærdig fartpilot trækker ned, mens muligheden for at bytte batteri endnu virker umoden. 

Læs også: Test af BYD Atto 3.

Nio ET5 priser infotainmentskærm
© Søren Juul

Skift batteriet i Nio ET5

Du kan vælge mellem et Standard Range-batteri på 75 kWh eller et Long Range-batteri på 100 kWh, som du igen skal vælge, om du vil eje eller leje. Vælger du det sidste, er indkøbsprisen lidt lavere, og du kan benytte Nio’s batteribyttestationer – og komme videre med et fuldt opladt batteri på få minutter (hvis du er i nærheden af en Nio Power Swap Station. I skrivende stund er der én i Danmark ved Slagelse).

Rækkevidden er lidt mindre imponerende end først antaget. Med det lille batteri opgives ET5 til at køre op til 456 km ifølge WLTP-normen - og batteriet kan lades med 11 kW derhjemme og op til 140 kW i en DC-lynlader.

Læs også: 7 tips til billig opladning.

Med det store 100 kWh batteri lover Nio op til 590 km rækkevidde, men lynladereffekten er bare 125 kW.

ET5 kan monteres med elektrisk anhængertræk, hvis du tilkøber en Trailerpakke til 13.400 kr. Den maksimale trækkapacitet er 1.400 kg. 

Læs også: De mest interessante elbiler i 2022 på det danske marked.

Nio ET5 priser ai
© Søren Juul

Priser Nio ET5

Nio ET5 (inkl. batteri)

75 kWh batteri, 501.000 kr.

100 kWh batteri, 621.000 kr .

  • Bemærk: disse varianter kan ikke benytte Nio’s batteribyttestationer


Nio ET5 (ekskl. batteri)

75 kWh batteri, 408.000 kr. + månedlig batterileje på 1.299 kr.

100 kWh batteri, 453.000 kr. + månedlig batterileje på 2.199 kr. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...