Morgan ny bil le mans

Et ordentligt sæt af ekstra forlygter er en del af den specielle LM62-variant.

© Morgan

Morgan vandt Le Mans for 60 år siden - DET skal fejres!

Det britiske mærke har igangsat en begrænset produktion på 62 biler for at fejre en legendarisk sejr

19. januar 2022 af Frederik Hauschildt

Efteraber gammel Le Mans-legende

Blandt fordelene ved at producere det, der stort set er den samme bil i godt 70 år, er, at historiske biler stadigvæk er i produktion: Selv om den Morgan Plus Four, vi har i dag, teknisk set har en række forbedringer over forrige modeller, så ligner den sig selv.

Det betyder altså, at den nye LM62-variant af Plus Four meget nøje kan efterleve den racerbil, der i 1962 vandt sin kategori i det sagnomspundne 24-timers løb i Le Mans. Det kræver bare en klat autentisk maling og en racer-rundel - og det er præcis, hvad Morgan LM62 har.

Morgan ny bil le mans


© Morgan

Sort sportsudstødning

I store træk var Morgan tilfreds med Plus Four, så teknisk er denne stort set uændret i LM62-varianten. Du får dog en sportsudstødning med spjæld og sorte rørhaler, så den 2,0-liters BMW TwinPower-turbokværn, som Morgan låner til Plus Four, kan høres endnu bedre.

Den spytter 258 hk ud igennem enten en ottetrins automatgearkasse eller en manuel med seks trin. Med automatkassen, som er den hurtigste, skydes Plus Four til 100 km/t på 4,8 sekunder.

Morgan ny bil le mans

Malingen på fælgene er også del af den sjældne variant.

© Morgan

Distribueres af MyGarage

Siden sidste år har MyGarage i Vejle varetaget salg og service af Morgan i Danmark - endda som officiel forhandler af mærket. 

Morgan fortæller, at PlusFour LM62 vil koste fra 78.995 GBP, altså cirka 703.000 kr., i England. For prisen på danske skiver, henviser Morgan til en lokal forhandler - altså MyGarage.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...