Morgan EV3 ellert elbil elmotorcykel 3hjulet produktion 2018 britisk front trehjulet

Morgan EV3 kører i Ellert'ens hjulspor

Morgan EV3 byder på tre hjul og power fra en elmotor. Selv om designet er moderne på den gammeldags måde, er vi ikke helt sikre på, at EV3 får en bedre skæbne end den danske Ellert.

22. december 2017 af Frederik T. Frey

Tre hjul og elmotor? Ja, det er da en Ellert – men fra 2018 også en Morgan.

Den britiske bil- og trehjulet motorcykelproducent har netop annonceret, at 2018 bliver året, hvor den trehjulede og eldrevne EV3 sættes i produktion.

Morgan raslede med sablen tilbage i 2015 på Goodwood Festival of Speed, hvor de proklamerede, at EV3 ville gå i produktion allerede i 2016.

Det kom som bekendt ikke til at holde – men nu er EV3 altså klar til at gå i produktion til næste år, 2018.

Morgan EV3 Ellert 2018 bagfra vintage elbil elmotorcykel elektrisk 3hjulet

Morgan EV3 er navnet på denne eldrevne trehjulede motorcykel/bil.

Rækkevidde på 193 km

Morgan EV3 ligner en konventionel ThreeWheeler, men har bl.a. den store forskel, at den er eldreven. Elmotoren yder 34,8 kW, og som kraftleverance har den et lithium-batteri på 21 kWh (kilowatt-timer).

Tilsammen giver det den trehjulede Morgan EV3 en teoretisk rækkevidde på 120 miles – det tillader vi os at omregne til 193 km. Ifølge Ellert.info gik en Ellert et sted mellem 40-70 km til sammenligning.

Morgan EV3 trehjulet elbil elmotorcykel kabine interiør 2018 3hjulet

Præstationerne i Morgan EV3 skulle rundt regnet matche dem fra benzinvarianten.

Præstationer som benzinvarianten

Morgan oplyser, at EV3 vil have præstationer, der ligger tæt på dem, som ThreeWheeler med benzinmotor har. Det betyder nul til 100 km/t på omkring seks sekunder og en topfart på 185 km/t. Topfarten i en Ellert var 40-60 km/t alt efter batteritype.

Blandt fordelene ved den eldrevne EV3 kan nævnes, at den ikke har forbrændingsvariantens glohede udstødningsrør, der udgør en fare for at få et brændemærke, når man stiger ud af den trehjulede motorcykel/bil.

Morgan EV3 bliver, i hvert fald i teorien, både hurtigere og med større rækkevidde end den danske Ellert. Men om den må lide samme skæbne, og forvises til en status som et transportmiddel med større kultstatus end egentlig salgssucces, må tiden vise.

Morgan EV3 2018 forfra front elmotorcykel elbil grå trehjulet 3hjulet

Tre hjul og tre forlygter – sådan er stilen i Morgan EV3.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...