Morgan 110th Anniversary modelprogram malvern link
Morgan 110th Anniversary modelprogram © Pr

Morgan er på vej med helt ny model

Verdens ældste privatejede bilmærke kom ud af 2018 med overskud, og er ved at gøre produktionshallerne klar til en helt ny model

8. februar 2019 af Steen Bachmann


Morgan Motor Company blev stiftet af Henry Frederick Stanley (H.F.S.) Morgan i 1909 og har produceret biler i de samme fabrikshaller lige siden. Mærket fejrer 110-års jubilæum i år med noget så sjældent som lanceringen af en helt ny model – det er ikke noget, der sker hvert år for den lille fabrik i Malvern Link syd for Birmingham.

Her producerer omkring 170 ansatte biler med en herlig blanding af gammeldags konstruktion og moderne teknik. I 2018 blev det kun til 612 leverede biler, fordi man er ved at omstille produktionen til en helt ny model, men alligevel kunne mærket notere overskud for tredje år i træk.

Morgan's V8-modeller udgår

2018-overskuddet på 3,4 mio. pund (29 mio. kr.) skyldes primært indtjening fra salg af de sidste eksemplarer af coupéen Morgan Aero GT og en serie topudstyrede Morgan Plus 8 50th Anniversary Edition eksemplarer. Begge modeller er udgået, fordi BMW ikke har flere eksemplarer af deres 4,8-liters sugemotor på lager. 

Det er ikke oplyst, om Morgan har fået lov til at købe BMW's nyere 4,4-liters V8-turbomotor til brug i den nye, kommende model.

Den nye Morgan omtales som ‘Wide Body’-modellen. Den bliver nykonstrueret og skal være den mest moderne og køredynamisk ambitiøse Morgan nogensinde, men der er endnu ingen detaljer.

Vi følger sagen.

Morgan Plus 8 50th Anniversary Edition
Morgan Plus 8 50th Anniversary Edition

Morgan Plus 8 nåede akkurat at være i produktion i 50 år fra 1968 til 2018. De sidste eksemplarer var den topudstyrede 50 års-jubilæumsudgave.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.